Sunday, November 22, 2009

My Birthday Giveaway (MBG)

Entry ini adalah sticky mode sehingga 22 Nov. 2009

(Entri baru sila scroll yer!)

Dgn sukacitanya saya ingin memeriahkan MBG yg dianjurkan oleh Sarah sempena birthdaynya tidak lama lagi.

Penyertaan ini adalah utk hadiah 1 dan 2. Sebenarnya saya juga telah berjinak-jinak dgn cloth diapers tapi utk hadiah ke 3 dan 4 tak dapat la pulak nak upload gambar my little Auliya berCD. Huhu. Takpelah, dpt join giveaway Sarah ni pun jadi la....

Utk pengetahuan Sarah (dan korang sume), saya mula mengenali cloth diapers sejak beberapa bulan yg lalu. Rasanya sebelum melahirkan Auliya lagi tapi masa tu mmg blur abis la.

Lps melahirkan Auliya baru saya lebih serius ingin tahu apakah itu cloth diaper ataupun modern nappy ~ lampin kain moden ni (dari A-Z!!) dan sejak itu saya memang dah jatuh chenta ngan cloth diaper... kerana apa?? Kerana byk sekali kebaikannya utk kita sebagai ibu bapa, utk baby kita, juga sbg satu sumbangan (yg besar juga sebenarnya) utk alam sekitar.

Go green n go for natural parenting!!!

Rasanya semua syarat dah cukup (ayat yg sama setiap kali contest n giveaway.. haha). So, kalau ada rezeki ada la....

Oh ya, utk pengetahuan korang, Sarah dan suaminya ialah finalis Cari Menantu Musim Pertama dulu (yg sanding dekat PICC tu). Diorg menang tempat ke-3!! Glamer Sarah masa tu... And Sarah dah pun jadi ibu kepada Khalysh Najlaa yg lahir pada 29 April 2008.

So, Selamat Ulang Tahun Kelahiran Sarah yg ke (??). Semoga panjang umur, murah rezeki n dalam lindungan-Nya selalu...... Insya-Allah.

Korang semua pun meh la join.....

5 comments:

rosma said...

Program cari menantu!emm dh 2 tahun xde rasanyer?..happy bday sarah..peserta nama sarah....emm ingat2 lupe tp lau ada pic mesti ingatnye..nant k.long add la pic sarah tuh...tq

kaklong nuzula said...

rosma ~ pic sarah yg kat ats tu la, dgn anaknya... nak tgk gambar sarah yg lain boleh ke blognya. ada gambar masa sanding cari menantu dlm fotopagenya...

ni blog sarah;
http://sarahrahim.blogspot.com/

rosma said...

oooo ye ke hahaha..xperasan..tq

Sarah Rahim said...

Salam Kak Long, Tq fr joining MBG :) Gud Luck ya... :)

kaklong nuzula said...

sarah ~ thanx ya!