Thursday, November 5, 2009

The lampin kain journey

My lampin kain journey dihentikan buat sementara waktu sbb si kecik ni cam kena ruam gitu kat dia punyer 'flower' (ni dah kurang dah sket)...

Actually masa mula2 pakai aritu lagi, tapi aku tak berani nak tuduh si CD tu. Tapi bila dah byk kali pakai aku pun tak tahu nak cakap, CDkah yg bersalah atau apekah yg salah? (Mmg setiap kali pakai jd merah, even pakai tak lama)...

Apa yg aku baca mmg ada baby yg alah (alergic) dgn fleece ni... N ada gak yg cakap dlm satu forum tu, mgkin sbb ada kesan sabun (bilas tak bersih). Rasanya tak, sbb aku mmg bilas sungguh2 bg suci bersih... Huhu. Mcmana yer?

Oh ya, aku mmg dah tak guna sabun ABD tu utk basuh CD. Mula2 mmg ingatkan sbb sabun tu (terima kasih kpd Yum Yum yg bgtau dlm entry saya aritu, sorry tak sempat nak reply komen kat situ... thanx ya! Juga terima kasih buat semua yg respon dlm entry tu, malas nak reply kat situ.. hihi).

#Sabun ABD tu aku cek mmg dia ada enzim pun, sbb tu tak sesuai utk basuh CD. So, gunakan sabun HAD atau sabun2 lain yg tak berenzim, tak berpeluntur, tak berpewangi.... Kan?

2 comments:

Fith said...

kesiannya sampai naik ruam pulak.so far anak2 fith pakai ok laa lg,better than dispo.tp tu la kan,lain budak lain laa kesannya,maybe tak sesuai ker kan...takper2,nanti try lg...

kaklong nuzula said...

ni mcm dah ok dah ruam dia n dah pun sambung balik mission bercd ni.. hihi.