Monday, November 23, 2009

Hari ini hari Isnin

Hiks.. dah nak abis ari isnin pun 2 jam lagi.. hihi.

Ni jer yg aku nak cakap;

1. Tghari tadi encik pos laju telah menghantar hadiah Contest Mudah yg dianjurkan oleh Intan yg aku menang aritu. Cenderahati dari genting. So lovely! Tak dapek nak upload gambar erk! So sila bayangkan aje lah! Thanx so much yer Intan, nanti buat contest lagi!!

2. Dah keluar pun senarai contestant My Funniest Baby Contest, anjuran UmiDanish aritu. Auliya kategori baby girl peserta no. 35. Huh, ramai sungguh peserta, rasa mcm takde harapan jerk! Seronok tgk muka budak2 tu, ada yg sampai aku tergelak sorang... hihi.

3. Mardiah adikku dah balik ke Semenanjung (KL) semlm, ntah la dia ada program apa kat Hotel Istana (esok nak balik kelate utk raya haji). Ingatkan mlm ni nak gi 'nyepa' kat Mardiah la (sbb dia ajak, hehe).. Pikir2 pulak malas la... (Aritu dah penah gi 'nyepa' masa dia ada course kat concorde, tido 1 mlm jer+ breakfast free..) Zukhruf mmg duk tanya, bila pulak nak gi tempat mummy? Abg suka la tempat mummy, selesa.. huhu.....

# 'nyepa' is a kelate word, maknanya mcm menyibuk gitu la.

Alang2 citer psl Zukhruf, 2, 3, 4 hari ni duk cakap, umi, abg nak baby lagi la... Nak baby boy, laki-laki mcm abang... Aku pun cakap la, nanti la dulu, nanti adik auliya besar dulu. Nanti sape nak jaga ramai2, penat la umi. Dia pun cakap, takpe abang jaga. Malam tadi pulak, tiba2 dia cakap, umi kawin la pulak... abang nak baby lagi!!!! huhu..... tersentak aku.. (mana dia tahu kawin = dapat baby???)

5 comments:

Intan said...

Hope u like it...he he :)

Insya'Allah akan ada lagi nanti contest2 sempoi cam gini...so stay tune!

P/s: Gud luck to auliya ;)

Asyida said...

hahahahhaa....
alahaiii zukhruf...
lawak lawak...
hihi

rosma said...

kuang3..terkono ngan zukhruf yg pandai bg soalan cepu mas tuh.he3..berpeluh mamanyer nk jwb yer...

kaklong nuzula said...

Intan ~ aah, i like it!! Ntah la auliya ada harapan ke tak, good luck to arissa too!

syu ~ itu la... budak2 nieee...

rosma ~ mmg budak ni byk tanya betul, mcm2 soalan mencabar minda kita... huhu.

cahaya_srikandi said...

haha..lawak la zukhruf..budok bijak..cepat belajar.. so kene hati2, takut die blaja mende salah...