Thursday, March 11, 2010

Minky, minky, minky...

Apa itu minky?

Minky (ataupun minkee) adalah sejenis fabrik yg begitu cantik dan lembut seperti baldu. Sejenis fabrik yg sejuk, amat sesuai dan selesa terutamanya untuk bayi (sbg selimut mahupun lampin!). Fabrik minky ini begitu eksklusif dan mewah, harganya juga begitu mahal sblm ini. Fabrik ini sudah banyak digunakan dan famous di luar negara... Ada yg dijadikan cadar, selimut/ baby blanket, baby bedding set, alas tempat duduk, kusyen, sesetengah pakaian dll...

Minky fabric is the newest in luxurious, silky soft microfiber fabric. It rivals cashmere in softness and resembles real mink in touch. It could be described as “it almost feels like petting a baby rabbit”. There are different variations in flats and textures: minky with dots, lines, diamonds, and short or long pile....

Minky is an incredibly soft and plush "micro-fiber" fabric. These "melt-in-your-hand" fabric styles are great for baby blankets,baby clothes, pillows, robes -- anything that should be -- or needs to be -- soft!! (http://minkydelight.com/)

Minky is a modern “micro-fiber” fabric that is amazingly soft. It is quick-drying, highly absorbent, and actually quite strong. And unlike true mink, minky fabric is completely vegan. (http://www.babybedding.com/blog/what-is-minky/)

What Is Minky Fabric? (e-How.com)

UNTUK CUCI MATA SAHAJA!!!


(ini semestinya.... hehe)



(baby blanket)

sungguh cantik n selesa baby carrier/ carseat ni...








minky ironing board pun ada...


dan... best sungguh kalau dpt ni...


.

.

.

.

.

.

.




Nota: Kalau nak beli minky baby blanket dekat mycheekyboo ada, rasanya hari tu ada utk pre-order...

8 comments:

Marsha said...

Kak Long......

Mmg cantik kan Minky ni........(^_^)

Lynn Nasir said...

salam,

iyer..cantek dan lembut aje..

kaklong nuzula said...

Marsha n lynn.. Aah cantik kan.. n nampak lembut sgt...

Hanz said...

Kaklong tengah mengidam Minky yer? heheheh...cloth wipes cases yang minky ada jual kat lildanzell

ibunafis said...

salam kaklong,sy pun suke set bilik tido tuu..

kaklong nuzula said...

Hanz ~ hehe...

ibunafis ~ aah kan, nampak mcm selesa n sejuk sgt kain dia tu...

RTP said...

Minky memang sedap! Sekarang Minky Fabric is available kat dalam Malaysia dah. Tak perlu la nak beli mahal2 shipping dari US. Boleh beli kat I kalau berminat :)
https://www.facebook.com/pages/Fabric-Seekers/201327383264589

Minky Dot Fabric Malaysia said...

Minky dot fabric supplier.

feel free to visit our fb.

www.facebook.com/fabriclicious88