Saturday, April 24, 2010

Induction cooker

Entry ini khas utk Nik Teh (yg tgh buat pertimbangan utk membeli induction cooker)...

Ni induction cooker yg digunakan di rumah family saya. Rasanya dah hampir sethn kot guna...

Masak bubur pulut hitam..

Singgang daging


Induction cooker AOWA n puyuk (periuk) pun set AOWA

Kelebihan induction cooker

1. Takyah penat2 'gonyoh' puyuk (hehe)..
2. Tidak menggunakan api!! Takyah beli tong gas... (Tapi kami stil guna dapur gas pun)
3. Menjimatkan (ye kot)
4. Kalau leka (air kering/ nak hangit) dia akan bunyi...
5. Lagi cepat masak...
6. Gaya baru, trend terkini (kalau malas lagi masak tak tahu la)

Oh ya, periuk tu kalau pegang tak panas pun (tapi apa yg kita masak panas la)... Dapur tu pun, dekat tempat letak periuk tu je yg panas...

Pendapat ikhlas saya...

Kalau ada duit lebih, why not? Saya pun nak induction cooker cam ni kalau duk umah sendiri.. huhu... Manyak best la!! Skg mayb ada yg lagi murah... Survey dulu la baru beli..

Kat rumah (family) sy byk barang AOWA; microwave, water filter, vacum, multipurpose cooker (3 in 1 cooker), pengukus letrik, set sauna, chopper (yg mcm blender tu) pun AOWA... Setakat ni barang2 dia semua ok, cuma harga la yg tak best...

UNTUK MAKLUMAT LANJUT INDUCTION COOKER AOWA

p/s: Semangat gali balik entry lama, nak tepek balik gambo2 ni utk tatapan Nik Teh...

7 comments:

K-Addicts said...

wah tq, tq!!!appreciates sangat2! tu la saya nak tahu detail psl ni.

hok plg ditakuti, takut bil letrik melambung tinggi la. maklum la, saya kei surirumah hok spjg masa dok kat dapur aje ni. Kalu org kijo tuh masok jrg2 je kan...

eh, kalu blackout gano eh? (yahu, mekdi la jawabnya!)

kaklong nuzula said...

kalu blackout? takyah masak.. huhu.. itu la, kami pun stil pakai dapur gas..

awak survey lg la teh.. beli yg harga dlm 1k pun ok kot.. takyah beli yg mahal2 sgt.. ada jugak yg cakap, kalau byk guna bil letrik blh melambung.. huhu.. sy pun tak pasti.. tambah lagi kalau byk pakai brg letrik lain mcm ekon, dryer dsb.

Cujie said...

salam,

kak long pun beli induction cooker aowa ye. Saya pun ada jugak beli lama dah tak silap May 2009. Beli sekali filter water aowa.

tapi skg ni induction cooker tu dah mcm bengong... nak turunkan suhu kadang tu lari ke menu lain... contohnya memula pilih untuk saute nanti tetiba beralih ke menu Braise

Nur Sakinah said...

salaam. wow kak...bestnye...ALhamdulillah sy pun br dpt promo Aowa induction cook + stainless steel + air purifier for rm2300. masalahnye mak sy x pki n lebih suke nk ade pressure cooker. sy nk jual brng2 nih for rm2300 utk cover balik duit utk beli pressure cooker tuh. ade sape2 interested x?

Nur Sakinah said...

salaam all..sorry typo..rm2800 utk tiga2 brng tu...harga promo utk fathers day ritu..

Siti Hawa Rashidi said...

Boleh tahu puan, berapa harga sebenar untuk induction cooker aowa tuh? Terima kasih.

me said...

salam..nak tau apa masalah klu induction cooker show kod e0? induction cooker aowa sy yg sebelah kanan melengkung sikit permukaan nya tak boleh nak pakai, bila pakai sebelah kiri boleh jer..tapi bila guna periuk yang sama kat sebelah kiri tu dia asyik show code E0.