Friday, April 30, 2010

Buat anakanda Zukhruf.....

(ini gambar lama)

Rajin-rajin gi sekolah...

Belajar rajin-rajin... Biar cepat pandai..

Rajin-rajin baca Quran dgn TokMi..

Dengar cakap TokMi, TokBah, CikDa dan dgr cakap cikgu....

Kawan baik2 dekat sekolah. Jgn bergaduh dgn kawan. Jgn 'ngenak' orang..

Nanti umi, abah dan adik Oliya balik rumah TokMi, kita jumpa... Abang sentiasa di hati umi, abah dan adik Oliya... Jgn nangis2...

Mlm tadi cakap dgn Zukhruf (via talipon). Dia suruh CikDa dia call.. Katanya, abg rindu kat umi, adik.. Bila pulak umi nak balik?? Abang rindu sgt (suara dah mcm nak nangis)...

Huhu... Umi pun rindu kat abang.. Tapi abg sabarlah.. Abg kan anak laki, mesti kuat... Abg duk la dgn TokMi dulu, nanti bila keadaan dah stabil abg duk dgn umi, abah ngan adik... Lagipun itu kan pilihan abg nak sekolah dekat TokMi... Huhu...

Ya Allah, berikan aku kekuatan utk melalui hidup ini... Satu persatu ujian-Mu telah ku lalui... Hanya pada-Mu aku berserah, hanya pada-Mu aku meminta dan hanya pada-Mu aku memohon pertolongan. Tunjukkanlah kami jalan yg terbaik, selesaikanlah segala urusan hidup kami... Sesungguhnya hanya Engkau Tuhan yg Maha Berkuasa, yg menguasai langit dan bumi.. yg berkuasa atas segalanya.. dan aku hanyalah hamba-Mu yg lemah...

9 comments:

Nadiah Sidek said...

zukhruf duduk kat mana? kaklong (takpe ke sy panggil kaklong?) duk kat ne?

kaklong nuzula said...

Eh, takpe je panggil kaklong. Zukhruf duk kat Kelantan, sekolah dekat TokMi dia ngajar (sek.ren islam swasta). Saya pulak dekat KL. Stat bulan 1 aritu dia duk Kelantan, dia sendiri yg katanya nak sekolah dekat Tokmi. Sekolah dekat TokMi best, dekat KL tak best.. huhu.. Zukhruf thn ni 6 thn, masuk kelas pra. Maybe darjah 1 ni sy amik dia duk sekali..

Ita said...

salam Kak Long, musti janggal kan anak x stay sama ngan kiter?rindu jek..ita pn lau ira stay kt kampung dlm smggu pun dah sunyi..
x pe zukhruf kjp je lagi..nnti dah darjah satu bole ddk ngan umi, babah & adik auliya..

vagg. said...

ika.. sedihnya berpisah ngan anak. huhuh kak enn masa afi masuk wad arituh pun mcm ape dah rasa. pdhal tiap masa dtg gi nyusu dia tuh.

Lynn Nasir said...

alahai..kesiannya zukhruf.. :(

Nadimah Mahmood said...

sedih pulokk baca entry ni....amik la dio wat blk KL zulaikha...

kaklong nuzula said...

Ita, aah ita mmg rasa lain sbb tak pernah berenggang lama dgn dia. Dari lahir lagi duk ngn kita.. huhu..

Kak enn, betul tu kak enn. Ibu mana yg nak berpisah dgn anak, tapi sbb keadaan nak buat mcmana.. huhu..

kaklong nuzula said...

Lynn n mah, mmg kesian kat dia.. Tp sbb lg elok dia sekolah kat sana, dgn tokmi dia. Kat sini ada tadika biasa jah dekat2 sini.. Setelah byk dipertimbangkan pro n consnya.. itulah dia.. huhu.. Naik darjah 1 nati tgk la mcmana...

salina said...

sedihnya...saya faham perasaan seorang ibu yg berjauhan dgn anaknya...sob sob sob..(over pulak)..sabar ye