Sunday, April 25, 2010

CD terbaru di pasaran (Malaysia)

Yer, masih agak panaszzz di pasaran Malaysia... Di Malaysia yer, di luar Malaysia saya tak tahu..

Perhatian: Untuk cuci mata sahaja!!


1. Coolababy Dyeable Bamboo Charcoal

(pic credit to clothdiapersmurah.com - Indonesia)

Inner berwarna kelabu drp serat buluh (dan dicampur arang????). Insert microfiber mcm Coolababy biasa (tp katanya lebih tebal dan lebih bagusss????)

(pic credit to clothdiapersmurah.com - Indonesia)
Warna butang yg sama seperti outer layer (PUL)

(pic credit to clothdiapersmurah.com - Indonesia)
Boleh melepaskan sinar infrared???

Semua 13 warna

(pic credit to mudah.my)

HARGA PASARAN RM35 - RM38.

2. Little Comfort CD

(All pics credit to lilcomfort.blogspot.com)

(cloth diapers with leakguards mcm pampers)

Nampak mcm bulky, maybe sbb pakai 2 insert ni.

Nampak mcm ok, tapi tak tahu la bhg leakguards tu tahan lasak ke tak... Tahan tak getah dia, takut mudah kendur/ koyak... But sape berminat blh give a try... Mungkin berkesan utk menghalang kebocoran...

Minky snap button

Minky velcro

outer layer PUL (velcro)

outer layer PUL (snap button)

p/s: Sudah lama saya mengimpikan CD yg ada leakguards, mcm Rumparooz. Setakat ni rasanya Rumparooz je yg ada leakguards... Ingatkan susah nak buat leakguards ni, tak sangka blh gak buat... Cam tak sabar nak tgk n nak test CD ni...

3. Bamboo CD by MANJAKUHAPPY

(pic credit to manjakuhappy.blogspot.com)

Menurut Mak Ammar (owner Manjaku Happy), CD ni takde brand.

If I'm not mistaken mcm Wuddah, Bamboolite, HATIO (?). Warna pun sama rasanya....

Utk maklumat lanjut sila ke http://manjakuhappy.blogspot.com/. Juga ada yg velcro (2 jenis). Ada juga yg insert je bamboo, inner microfleece.. Tgk sendiri la ek...

2 comments:

Nadimah Mahmood said...

saya pon ada terbaca psl cd2 baru ni...ada extra function doh cd ni...makin bagus lah.

kaklong nuzula said...

Aah mah, makin lama makin bagus.. Tp CD hok ada loni pun dah cukup bagus compare to lampin tradisional n DD.. :)