Saturday, April 24, 2010

RM 1.00 pada hari ini....

Apalah yg dapat dibeli dgn seringgit pada hari ini???

Selain gula2 biasa 20 bijik...

Cikulat 10 sen satu 10 bijik...

Keropok lekor 4-5 batang

Dadih?? Taufufa??

Kuih 2 ketul....

Roti canai biasa/ roti kosong sekeping...

Nasi lemak yg ada berapa ekor ikan bilis yg boleh kira, yg 4-5 suap dah abis (huhu)

Air RM 1.00 yg kdg2 tawar 'hebey'...

Air kotak pun tak cukup dgn RM 1.00.. Apa lagi air tin?!!

Ya, apa lagi yg boleh dibeli dgn seringgit pada hari ini???

p/s: Entry saja-saja di tgh mlm....

2 comments:

Wan Anie said...

seringgit sehari masuk tabung anak, sebulan 30 inggit,
setahun 360 ringgit
17 tahun dapat 6,120

jika simpan dalam bank /amanah saham yg beri pulangan 5% setahun
17 tahun boleh dapat 10,127.

boleh dapat 16,415 jika labur di tempat yg dpt pulangan 10% setahun.

saya juga sediakan khidmat jaminan tabungan untuk anak, nak tahu lebih lanjut email yer...

kaklong nuzula said...

Ye kak, walaupun seringgit nampak cam sikit.. tapi lama2 blh jadi bukit kan??...

good idea gak tu kalau simpan utk anak singgit sehari dlm tabung (lain dr yg simpanan tetap setiap bulan utk mereka).. mesti sethn akan dapat RM 365... lps sethn baru gi simpan duit tu..