Wednesday, November 25, 2009

CD lagi..

Alang-alang citer psl CD, ni aku nak sambung citer.

Kalau tak nak teruk basuh CD yg terkena poop, korang blh jugak guna flushable liner utk alas kat atas cd tu (kat ats lapisan fleece belah dalam cd). Maknanya nanti buang aje la liner yg terkena poop tu... So takyah la bersusah nak basuh CD. Tapi aku pun tak pakai lagi menda tu. Tgk la nanti kalau jumpa, sbb setakat ni ok jer tak pakai liner pun.

Lagi satu, antara coolababy ngan babyland printed tu, mmg yg bbland dia punya cutting lagi kecil, sesuai la utk budak yg jenis kecik. Perbezaannya lagi, yg bbland punya style hidden pocket insert, ada tutup kat tempat masuk insert tu. So tak nampak la insert n tak terkeluar kat belakang baby (takyah kena betulkan insert tu nanti). Tapi cam coolababy aku ok jer. Nampak kemas jugak walaupun tak tersorok tempat masuk insert tu. Nak masuk n nak keluarkan insert tu pun senang. Masing2, terpulang la suka yg mana...

Dia punya material fleece belah dalam tu ok la, lebih kurang sama jer... Insert pun lebih kurang sama, cuma yg bbland bentuk dia lagi curve. Ada jugak dijual insert yg kecik n insert yg boleh dilipat n dibuttonkan utk CD size S, cam crazy momy rasanya. Tapi kalau pakai saiz S ok jer ngan insert bbland n coolababy ni...

Aku ada mengimpikan CD yg ada leak-guards (mcm DD) utk kurangkan masalah kebocoran... N terjumpa plak rumparooz yang ni.......... Cumil jugak.... Harganya RM 98!! Ada dijual di mycheekyboo.com.


Ada gak terbaca review org putih yg katanya bumgenius aje yg dia pakai tak penah bocor!! Bagus sgt ker? Kdg2 tak bocor bg anak dia, bg anak kita belum pasti lagi.... Yg terbaik bagi anak orang, bagi anak kita tak semestinya.............

2 comments:

Fith said...

Kaklong,
fith awal2 bg rafiqh pakai cd mmg letak flushable liners tu,sbbnya kat sini toilet n bathroom asing2,so najis takleh buang dlm lubang mcm kat msia tu.tp fith guna sebulan je then tak guna dah,sbb slowly dah pandai handle poop dia,hehe.fith rasa tak perlu pun benda tu klau kita dok msia yg sah2 najis tu boleh alirkn terus masuk lubang.tp taktau laa kan ada ibu yg geli nak pegang poop anak sndr.oh ya,lgpun selalunya poop tu akan kena jugak cd sbb diorg aktif/najis cair.pi mai pi mai kena basuh/sental pakai tgn jugak,hihi...

kaklong nuzula said...

aah fith.. pi mai pi mai kena sental jugak. kaklong pun rasa mcm tu, liner tu mungkin berguna utk ibu2 yg geli nak basuh cd anak dia... utk kurangkan kerja menyental (agaknya)... btw toilet kat umah kami ni pun asing ngan bathroom.

p/s: Selamat hari raya aidil adha utk fith. Mcmana yer raya kat sana? Ramai ker org Islam? (nanti fith citer dlm blog la)