Monday, November 16, 2009

Cloth pad

CD utk babies... So CP utk mommies..... Hihi.

Ada ke sesape dah guna ni???




Akhirnya kembali kpd 'alami' jugak ~ pakai kain cam org tua2 zaman nenek moyang kita dulu.. hiks...

Mmg penah baca yg pad moden (cam kotex, laurier dll -sekadar contoh) mengandungi bhn kimia berbahaya (bhn penyerap yg terlampau menyerap). Isu ini pernah diutarakan oleh Persatuan Pengguna Pulau Pinang (CAP) suatu ketika dulu.....

Nampaknya 'mereka' dah take action berhubung bahayanya bahan kimia itu (lupa apa nama) dgn mencipta cloth pad.

p/s: Daku belum keuzuran lagi utk mencari menda ini. Kalau zukhruf dulu masa dia 1 thn 7 bulan baru 'datang'........

4 comments:

Fith said...

wow menarik ni,tak pernah tau pun ada.aah kan,dah blk zmn dulu2 plak.mak fith sampai skrg pakai kain je,bila keluar jln je pakai pad.
amboi lambatnya kaklong dtg period blk,hehe

ibunafis said...

salam k'long..mcm bes je produk ni,leh cuba nnt,hehe..tp sy lum 'datang' lg dah 1thn 2bln coz mybaby boy still BF..anywy,katne leh dptkn produk ni ye k'long?..

kaklong nuzula said...

fith ~ aah fith, kaklong pun tertahu psl menda ni bila asek duk mengoogle CD terjumpa plak CP.. hihi. aah kalau zukhruf dulu lambat, mayb sbb fully bf. ada jugak org sampai 2 thn baru dtg. tapi kan ada jugak yg fully bf tp cepat jgk dtg.. ntah la!

ibunafis ~ wsalam. oh ya ker. hehe. kira natural planning la tu kalo lambat period.. hihi.. ada jual dekat beberapa blogshop. dekat tinytapir pun ada. sy pun blm sempat nak survey... tapi harga dia belas2 jugak la satu... ada yg utk mlm (heavy) n ada yg nipis cam pantyliner tu.

Lynn Nasir said...

salam,

saya dah guna cloth pad ni. saya buat sendiri (hehe! kat blog ada gambo). kalu time "ujan lebat", saya pakai je napkin putih anak (yg lama tu)..tebal dan menyerap. tak rasa lekit..licin2 tu..tak bocor ke belakang panty (mende ni yg saya rasa masa pakai dispo dulu). kesimpulannye, pad kain mmg best (^o^)