Sunday, November 15, 2009

Lagi tentang cd..

Entry ni dah lama sebenarnya (lama terperap n terperam kat draft), takde masa nak edit n masukkan link.

Utk sesiapa yg nak tahu lebih lanjut ttg cloth diaper @ lampin kain moden, ni ada beberapa links..

- inhabitots (finding the right cd for you)
- Dr. Nurizah (cd vs dd)
- babyz n mom (blog empunya e-shop babyz n mom)

Ni pula blog ibu2 yg berCD, yg share pengalaman mereka... Saya pun blm sempat baca semua. (Sesetengahnya mmg dah ada dlm bloglist saya). Oh ya, yg tak link ke label cloth diaper tu sila cari kat label cloth diapers dlm blog mereka ya!

- A pregnant pause (jenis2 cd n review beberapa brand cd)
- Nieza (Juzer's family) --> review cd n cara basuh cd
- UmiDanish (babyumishop)
- Fith (kat Jepun)
- Mama danial n eva (ada guna Ai2)
- Lynn nasir (jahit sendiri)
- yum yum (dailyclickclicks)
- Nurul Dhia (e-shop sayang baby ibu)
- Pn. Suraya (Sue lunatots)
- My xclusively xpressing
- Kikie (Secret of Passion)
- ena (sweet journey) --> mcm2 cd
- mummyassie (byk sgt cd n ada guna prefold)
- ira (my lil circle of memories) --> byk sgt n mcm2 cd
- mama payish n ni cara mama payish basuh cd

(list mungkin akn ditambah dr semasa ke semasa)

Cara basuh cd dari lampinkainmoden. Cara nak pakai cd pun ada dlm tu (utk mereka yg baru nak berjinak2).

Beberapa forum tentang CDing, blh tgk di sini;

- ratuhati
- susuibu
- MSK
- littlekittle (kena register dulu)
- forum cari
- diapersasia

Oh ya, ni ada lg beberapa brand CD Malaysia

-DyanaCD
-Wuddah (ada yg bamboo). Blh tgk di sini. Penah keluar suratkhabar kosmo.

Saya penah beberapa kali YM dgn Dyana (DyanaCD). Beliau ialah mommy kepada 5 orang anak, baru lps bersalin anak ke-5. Baru berusia 27 thn!!!! Sape nak beli DyanaCD sila la berkunjung ke sini ataupun blh juga beli dgn mama payish.

Oh ya, rupanya crazy momy pun malaysia punyer brand jugak... Ada yg hemp n bamboo insert. Boleh tgk di sini (crazymomy.com).

2 comments:

Fith said...

mmg tegar betul kaklong men-cd ni,hehe.byk link bagus yg kaklong bg ni,thanks,boleh buat rujukan.

kaklong nuzula said...

hahaha fith. saya ni mmg la kalau dah minat tu sy akn sungguh2... hihi. iyer la, sbb sy masih baru kan, pengalaman kurang, kena la byk cari n baca. fith pun jenis yg bersungguh2 jugak.

p/s: links tu seme utk rujukan sndiri jugak.