Tuesday, June 23, 2009

Nur Aina Sofea






Sorang lagi kawan Auliya yg juga merupakan 2 pupu (2nd cousin) si kecik tu, merangkap anak sepupu saya dan encik suami.

Dilahirkan pada 26 Mei 2009 di HUSM Kubang Kerian dgn berat 3.37kg (Auliya 3.47kg).

Aina ialah anak sulung kepada Lyn dan Saiful.

Lyn merupakan sepupu kepada encik suami.

Lyn berkahwin pada 29 Mei 2008 ketika usia 20 thn. Utk makluman, Lyn masih lg menuntut di UKM... Kira kawin masa belajar la... Takpe Lyn, dah jodoh datang awal. Umur 21 dah jadi ibu kpd Aina yg so cute!!

Setakat ni saya mempunyai 4 org anak sepupu, 3 belah encik suami dan sorang belah saya; anak kpd sepupu saya belah umi, belah abah takde lg sepupu yg kawen...

Bulan 10 ni sorang lg anak sepupu akan lahir, iaitu anak ke-3 Kak Ja dan bulan 11 dijangka sorang lg akan lahir, anak sulung Ani dan Fakhrul.

Utk makluman, Ani ialah kawan Lyn semasa di SMSTMFP, adik kepada Saiful (merangkap adik ipar Lyn) yg berkahwin dengan sepupu Lyn, Fakhrul (juga sepupu encik suami). Maknanya, Lyn kawin ngan abang Ani, Ani kawin ngan sepupu Lyn. Hihihi. Pusing2 situ jugak!

Apa pun, selamat jadi ibu dan bapa kepada Lyn dan Saiful....

Nota: Gambar diambil dari frenster Lyn dgn kebenaran Lyn... hiks.

2 comments:

::Umi Sufira:: said...

Oh ibu muda yer...takpelah mimi pon kawin dan dapat anak masa belajar..tapi masa tu umur dah 22thn ler....pepandaila bahagikan masa antara baby dan belajar...BTW, cute baby tuh!macam maknya:)

kaklong nuzula said...

mimi masa tu lg la kan, tgh study kat japan. dah la duk separate ngan hubby. ada baca citer mimi masa pregnant naik basikal gi check-up tuh.. hihi. tp syaura lahir kat malaysia kan... (byk lg sebenarnya tak tahu ttg mimi n ur 2 daughters.. hiks.)