Monday, June 8, 2009

Akhirnya dia tanya jugak...

Akhirnya, apa yg aku 'takuti' berlaku juga...

Zukhruf tanya jugak aku, "Umi, baby kuar kut mana?" (Mcmana baby keluar?)

Hahaha...

Kalau baby kuar ikut perut, boleh la cakap keluar ikut perut. Ni tak...

Ermmm... macamana nak jawab yer? Blm sempat aku jawab, dia tanya lagi...

"Doktor buat tubik baby macamana umi?" (Macamana doktor keluarkan baby?)

kui... kui... kui...

Ntah la macamana dia fikir. Sejak dari ngandung hari tu lagi, aku dah risau takut zukhruf tanya, macamana baby nak kuar nanti....

Kalau korang, korang jawab macamana?

Masa aku kecik2 dulu, aku tanya gak umi aku. Umi aku jawab, keluar ikut punggung. Aku percaya... ntah sampai umur berapa baru aku tahu yg sebenar.

Kang nanti jawab keluar ikut "pipit" (bukan mencarut yer!) kan dia tanya lagi... Baby besar tu, macamana boleh keluar?

Fening... fening....

So, lps dia tanya tu aku jawab macamana? Aku jawab,

"Baby keluar macam tu la..." Then cepat2 tukar tajuk...

Memang dia macam tak puas hati...

Dan mlm tadi, dia tanya lagi;

"Baby keluar ikut pusat ke umi?"

Huargh, huargh, huargh.

3 comments:

ibu_arifa said...

wrdghhh..dan akhirnya dia tanya jugak soalan yg DITAKUTI RAMAI ini.. kalo saya mungkin mula2 ni (sbb dia kecil lag ni) saya bgtau kuar kot pusat kot..nnt2 pelan2 la ajar dia hal sebenar..kasi dia lupa dulu soalan cam tu jap buat masa ni.. hehehe..
sabar jer lah layan soalan2 'mencabar' cenggini yer ;)

MiJa said...

wahahahaha mmg pening..
get ready jer la..huhu

kaklong nuzula said...

Ibu arifa, dalila kecik lg takpe. Nanti dia dapat adik mungkin dia akan tanya jugak... Tunggu je la.. Hehe.

Mija, itu la, get ready jer la. Haha. Nanti mija dapat baby pulak mesti zharif dah besar masa tu, mcm zukruf jugak kot. Lain la kalau dapat 2nd baby dia taktau apa lagi... Huhu.