Wednesday, June 24, 2009

ALL THE BEST!!

Nak amik kesempatan ni nak ucapkan all the best kepada kawan2 yg tgh sambung belajar n akan gi sambung belajar...

1. Jaja, PTM yg akan ke Ostrolia utk wat master. Fully sponsored by JPA. Dpt gaji penuh lg tuh.... Jangan lupakan aku ek Jaja. Uhuk...

2. Mc yue, kawan aku masa kat Faris Petra yg akan ke Manchester utk wat master, fully sponsored by TM. Setahu aku mc yue dah wat master kat UM. Ntah la...

3. Shieda (mummy she) yg akan ke UK utk wat Ph.D nyer (tak jadi gi Sweden katanya) n akan separate ngan Bapak yg tgh wat plastic surgery kat USM kubang kerian.

4. Chik (mummy hanny), even belum tahu bila n di mana lagi....

Juga, all the best to:

- Ina yg skang tgh pulun utk habiskan Ph.D nyer. Ina skg kat Bristol, UK ngan hubbynya (Abang Adee) yg juga wat Ph.D dgn bawak anak mereka sekali, Khairah.

- Wan yg kat Germany (juga tgh wat Ph.D).

- Haiza yg kat Australia (juga wat Ph.D ngan husbandnya).

Tak lupa juga;

- Mija yg tgh wat master in Geophysics kat USM Penang. Sblm ni Mija keje kat Schlumberger selama 6 thn kot ek mija dan berenti ketika gaji yg amat lumayan...

- Azi, juga tgh wat master kat UTM Johor. Sblm ni Azi dah keje di beberapa syarikat besar as a programmer n then jadi tutor.

Ermmm, sape lg ek??

Lps sorang, sorang kawan aku gi sambung ngaji. Kalo bukan diorg pun, ikut husband, mcm Hazwani yg skg stil kat Germany. Nisa aritu gi Australia, baru balik.

Mickwa masih lg bermastautin di Ireland ngan hubby n anaknya, E. Katanya tanak keje dah bila balik Mesia nanti. Hoho!! Tiey pun kat Ireland jugak, jadi doctor kat sana.

Aku jugak yg masih camni... Huhu. Masa zaman sekolah dulu mmg cita2 nak ada Ph.D, bertitle Dr. Hahaha. Biar masa yg menentukan. Mmg tgh pertimbangkan utk sambung ngaji @ keje... Tgk la.... Aku tak nyesal ngan perjalanan hidup aku. Mcm kata Ulfa,

"The Fate That Allah Create Is Always Perfect And There Is Goodness In All"

Bagi aku mmg perjalanan hidup kita berbeza, tapi destinasi kita tetap sama............

7 comments:

MiJa said...

Thanks!
5 tahun jer kt Slb,kaklong..hee
org lain smbg ngaji dpt sponsor sumer..hee...
*tetiba dpt idea nk wat entry baru...heee...

kaklong nuzula said...

5 thn ker... hiks. ore ingat 6 thn, stat 2003-2008. Heheh.

p/s: Takpe mija takde sponsor pun. Dah en. hubby sponsor dah tuh.

EdaManAli said...

saya sama laa mcm k.long...
jom k.long, apply master...visit MOHE.gov.my...ade offer utk smbg master...

Segenit Puteri Bunian said...

hazwani mana?kelas 6merah mulo tu ke?

kaklong nuzula said...

eda, at least eda keje, takde la otak dah berkarat cam kaklong ni. huhu. kalau nak ngaji mesti teruk kena polish. hiks. MOSTI pun rasanya ada gak scholarship utk wat master ni.

teh, aah hazwani tu la. kan mu baik ngan dia. tak silap aku thn lps dia gi germany. 3 thn kot kat sana.

FdausAmad said...

gua nak ajak lu dtg makan kenduri kat blog gua..
ikut baca doa skali pun takpa..
lauk simple simple saja..

shahida shalahim said...

hey klong,nama i ada kt entry u.haha!