Tuesday, October 13, 2009

Zukhruf lagi!

- sgt jarang tido siang. blh dikatakan hampir mustahil dia nak tido siang. mlm pun tido lewat. kena masuk bilik awal n tutup lampu, tu pun dia duk main2 lagi ngan adik dia.. huhu.
- dah ok la tulisan dia. sesuai ngan budak umo 5 thn.
- skg ni suka melukis. dia lukis ultraman n power rangers... huhu. tapi ada rupa la jugak!!
- selalu mintak nak riba n nak dukung adik dia... huhu. nak riba tu blh la.
- suka cium adik dia kuat2. kdg2 dia cam geram jgk kat adik dia.
- stil lasak, kdg2 tu takut jugak terkena adik dia.. huhu. kalau aku nak masuk bilik air tawakkal aje lahh!
- sgt lalu mkn nasi. so far tak memilih sgt lauk, semua dia makan. tapi kena ada kuah la, cam kuah sup @ kuah sayur. takpun kicap pun takpe. kdg2 tu ada la dia request ikan keli, udang, fishball... cam tu je lahh. mmg berselera sungguh dia makan, tambah2 lagi kalau disuap, mesti tambah! kdg2 tu sampai 3 kali sehari mkn nasi... huhu. takde mkn ubat @ vitamin apa pun utk dia lalu makan.
- tp badan tetap slim... cam aku kot. hahaha. masa baby dulu chubby jugak dia.
- makanan kegemaran dia - dadih, jelly, aiskrim, taufufa (pati soya), kokokrunch+susu, roti+telur, mihun, mee. kek pun dia sgt suka, cam kek pisang ker. mmg kena ada la biskut or roti utk dia.
- air plak soya, vitagen, bandung, milo n semua la dia minum.
- oh ya, buah2an pun dia sgt suka, cam pisang, betik, pauh (mangga), anggur, oren, epal dll. kena ada la buah. kalau pisang dia blh mkn 2,3 bijik sekali mkn. hihi.
- dia mkn sayur, esp carrot, tiok jagung, bunga kubis, bayam..

2 comments:

jie @ azie said...

besar doh zukhruf..okla tu kak long make semua tok mcm zikry tok make sayur, tok make buah..minum susu jah.

kaklong nuzula said...

aah jie, besar doh zukhruf. org tgk pun mcm darjah 1 doh... tu la, mujur dia mkn belako.