Thursday, October 29, 2009

Auliya dah ada gigi...

Dgn bangganya nak bgtau si kecik yg chantek aku ni dah naik gigi bawah... Nampak dah kuar warna putih (mmg la warna putih!). Taktau la baby lain berapa bulan tumbuh gigi... Zukhruf dulu pun aku dah lupa... heeee....

Ermmm.... taktau la naik gigi di usia 7 bln setengah ni cepat @ biasa @ lambat.. hihi. Biasa rasanya... Nak kata cepat tu, amzar anak jie dah tumbuh gigi lagi cepat (dlm 6 bln kot)...

Apapun, selamat ada gigi wahai anakku!! Jgn menggigits neyney sudahlah!! Semoga gigi2 lain akn terus tumbuh dgn jayanya... hihi (apeke yg aku merepeks ni??)

Oh ya, sejak si chekmek ni mkn byk, dia poop 2, 3 kali sehari.. biasa ke? Melimpah-ruah plak tu.. huhu... Mmg mcm tu agaknya bila baby dah mkn byk ni... Dia punya poo pun dah lain sket drp masa minum susu je dulu... N berat badan dia pun aku agak dah naik ni...

4 comments:

jie @ azie said...

auliya dah ada gigi & start makan.. okeyla tu kak long..mcm best jah resepi kak long ko auliya. hehe

kaklong nuzula said...

amzar ghano jie? byk ko makey?

jie @ azie said...

byk jugok kak long, tp tok start bagi sayur2 lagi just bubur nasi kosong jah..tp kalu weekend tu bg la puree buah. badan amzar doh susut keno bunga rambai last week. demamla smpai 3,4 hari. minggu ni ok doh. auliya buleh ngakok doh ko kak long?

kaklong nuzula said...

tokleh ngakok lagi... tapi duk angkat sokmo tubuh dia ngan tangan n angkat punggung mace nok ngakok tu...

p/s: wah, jie dah maju dr kaklong ni, dah join contest tu.. hihi.