Friday, October 9, 2009

Auliya dah 7 bulan!!!

Duk citer psl cd jerk, baru ku perasan hari ni si chekmek little girl aku ni dah genap 7 bulan hari ni...... (Cepat kan masa?)

Kemarin (hari rabu) gi klinik utk cucuk dia yg 5 n 6 bulan (sekali gus). Masa 5 bulan aritu takleh cucuk sbb dia batuk n masa 6 bulan pulak balik Kelate (raya). So agak terlewat sket la cucuk yg ni. Lps 6 bln ni, sethn pulak baru cucuk. Tapi ada bln 12 ni kena gi utk timbang berat je la....

Berat dia (kemarin), kira berat 7 bulan la yer tetap tak naik2, duk 6.2 kg situ jugak... Huhu. Aku pun tak tahu nak wat camane lagi. Dia byk hisap susu (sampai mlm cam takmo lps.. hihi). Cuma makan la tak byk sgt, bkn jenis 'mmake' mcm zukhruf dulu....

Takpe la auliya, asal sihat.... Insya-Allah.

Ni skg ni dah cepat dah nyulur, kejap je sampai ke mana-mana... (tp dlm umah je la, pintu mmg tak bukak)...

So lps ni nak tgk dia merangkak la pulak. Zukhruf dulu masuk 7 bln dah blh merangkak... Takpe la lambat sket. Tunggu dia blh angkat bontot....

N si chekmek ni dah selamat ber-cd semlm... Ermmm... Aku pun tak reti lagi nak komen byk2. Nanti la yerk!

4 comments:

Segenit Puteri Bunian said...

beringat time orang nak bukak pintu tuh. adam saya dulu time nyulur tuh, sikit lagi nok terkepit belakang pintu time daddy balik keje.tak perasan anak dok main belakang pintu tuh.nasib baik sempat menjerit, kalu dok gak terkepit la jari dio hok comel² tuh...

kaklong nuzula said...

itu la, saya pun duk beringat sokmo. gerun gok kalu si kecik ni duk blkg pintu.. huhu. mintak jauh. nway thanx ats peringatan itu.. hihi.

jie @ azie said...

amzar dah 6 bln start angkat punggung & dada. gigi pun ado doh hok bawah, dah nmpak putih2 gigi nk naik. lo ni gapo hok ado semua masuk mulut, esp kain or bucu bantal busuk dio.

kaklong nuzula said...

oh ya ke jie. aah kan dah 6 bulan la amzar. tok lama lg merangkak la tu. dia semangat badan, tok supo auliya. yo la, auliya pun stat 6 bulan aritu seme benda nak masuk mulut. lo ni pun duk ngutip lagi...