Wednesday, October 7, 2009

Cuci mata ngan CD....

Eiiii... geram la tgk cd2 nieee........

Lunatots (gambar belah belakang)
KS (Kasihku Sayangku)
Gifts from Heaven (GfH)
Coolababy
Babyland (ada gak yg printed, gambar spongebob dll tu)
Shinies
Sweet doll baby rainbow BB
My baby (ats n bwh)
Ni terjumpa yg jenama BabyComel ni.... Tapi cam babyland kan??? Terfikir lak saya, adakah semua cd ni sama, cuma di-rebrand utk pasaran Malaysia ??????
Nota 1 : Seme gambar ni dah lama simpan (bila jumpa, save.. hihi). Semangat aku nak tepek kat sini. heheh... utk tatapan mata sendiri..... Sape nak tahu jenama2 lain cd tu, blh tgk entry aku yg dulu, klik kat label cloth diapers tu yerk!
Nota 2 : To Tokmi n mummy (mardiah), nok sponsor hok mano utk adikYa niee??? hehehehe....

5 comments:

MiJa said...

bagus ah kaklong,oghe pun in future nk try CD jugak la..next baby la..hihi oghe mmg kurang pengetahuan psl CD ni..leh la refer kat Kak Long kan..^^

kaklong nuzula said...

hehehehe... terpengaruh ngan org lain la mija. dah ramei bangat yg berCD. hihi. lgpun mmg byk kebaikannyerrr.... aah mija, next baby nanti blh la berCD. beli yg cumil2 nanti.

jie @ azie said...

nak beli jgk CD ni kak long tp nak memahamkan dulu mcm mana nak guna.. yg insert tu boleh tahan berapa lama? tak sempat lg nak bergoogle psl CD ni..

kaklong nuzula said...

jie ~ dr yg kaklong baca, 1 cd blh tahan 3-4 jam, bergntung pd kencing baby. kalau kencing byk, cepat la kena tukar.. kalau tak, sampai 5 jam leh tahan. tapi kalau sekali baby poo poo tu kena tukar hok lain doh la. kalau mlm, biasa org guna 2 insert. bila baby dah kencing byk tu kena tukar cd lain terus, bkn tukar insert jer.. utk keselesaan baby.

kaklong nuzula said...

oh ya jie, utk permulaan kaklong rasa cukup la 4 cd utk pakai siang hari. mlm pakai pampes. kalau nak sedap kena ada 10. kalau nak sedap lagi kena ada sampai 20 (utk fully cd). ada gak oghe jumpa yg ada sampai 40 cd. huhu.

kalau ada byk tu blh la basuh 2-3 hari sekali. sbb kalau setakat 2,3 serba salah nak basuh ngan mesin basuh. diorg yg guna ni (esp yg keje) mmg basuh 2,3 hari sekali. kumpul utk sekali basuh.