Tuesday, August 18, 2009

Umi abahku dtg

Mlm tadi umi abah aku dtg sini, beserta ngan Amir, Mardiah n Ida. Lepas konvo Ida pagi semlm, diorg terus bertolak dari Johor ke KL. Sampai sini kul 9.00 malam. Eming, Tihah n Haikal pun dtg jugak sini mlm tadi. Meriah la umah aku.

Masa konvo Ida semlm, sume org kena pakai mask. Para graduan pun!!! Barisan yg duk atas stage pun pakai.... Huhu. Tak canteknya (gambar)...... Masa nak naik stage terima ijazah baru diorg bukak topeng tu...... Tunku Zarith Sofea je yg tak @ takyah pakai..........

So breakfast pagi beli jer ~ malas nak masak! Beli dekat Selera Duta sebelah umah aku ni. Selera Duta ni tempat diorg yg keje area ni makan2 la....... So pg tadi beli nasi lemak+ kerang sorang satu n roti canai, juga sorang satu.... Huh, habis dingapppp!!!

Tgh hari tadi kitorg gi umah ayahlong (abang umi) dekat Selayang. Duk situ sampai petang. Dekat maghrib baru balik.

Oh ya, sblm gi tu sempat lagi layan ABC aiskrim n mihun sup dekat Selera Duta ni. Umi aku kalau dtg sini mesti tak lepaskan peluang menikmati ABC special tu. Ntah la, diorg cakap sedap! RM2.50 satu.

Ni diorg sume dah gi rumah Eming, tido kat sana pulak mlm ni (selalu kalau dtg KL kena 'bbagi' la ~ 1 mlm kat umah aku, 1 mlm kat umah Eming).

Pagi esok diorg akan bertolak balik kelate. Mardiah pulak akan balik ke Bintulu flite tghari esok.

Ttg Eming, dia akan berangkat ke Arab Saudi dlm bulan puasa ni jgk, bila dah setel semua.

Rupa2nya Eming keje ngan kontraktor Ahmad Zaki Resources Berhad ~ yg 'buat' masjid wilayah, kompleks mahkamah dan juga masjid besi kat Putrajaya (actually ada citer ttg masjid besi, nanti aku citer lain kali). Yg kat Arab Saudi tu diorg dapat projek buat universiti (apa nama ntah). Tu antara kontraktor bumiputra yg berjaya la ~ sykt 4 beradik yg semuanya dah dpt Datuk........ (Dah terpanjang lak citer).

So, esok kembali ke rutin hidup aku yg biasa la. Huhu............ Tak sabar nak balik Kelate... Nak balik poso kat kelate. I miss the~kelate so much!!!!!!!!

2 comments:

mso.im said...

Assamualaikum... tahniah dari pakcik ti kepada Ida kerana dah dapat ijazah. Masa abah dan umi serta imang dll ke johor baharu pakcik kebetulan lalu depan rumah di perol, pintu pagar kunci, mangga ya allah ada besar ibu jari gajah... tok ayah juga tak dak ke kb kata orang rumah sebelah. baru teringat rupanya kalian ke johor ramai-ramai. tak kebetulan takpa lah... jumpa lain kali.... salam dan selamat ramadhan. pakcik ti.

kaklong nuzula said...

Waalaikumussalam. Terima kasih (bg pihak ida)... Kaklong takgi johor. Umi abah, mardiah n amir jah. Wani kat sekolah asrama.

Besar ke mangga?? Hahaha, ya ker? Itu sbg ikhtiar la tu. Sbb dah ada umah sepupu abah kena pecah masuk.

Tok ayah baru lps operate apendiks minggu lps. Alhamdulillah dah ok n hrp2 kembali sihat.

Semlm tak sempat gi rumah pakcik Ti. Yela, umi abah pun dtg sekejap jer. Mardiah duk ajak nak gi rumah pakcik. Insya-Allah lain kali kami pegi.

Kami pun ucapkan selamat menyambut Ramadhan kepada pakcik Ti sekeluarga....... Insya-Allah jumpa di hari raya.