Sunday, August 30, 2009

Tag dari Nadimah ~ tentang suami

Dalam blog ni aku amat jarang sekali bercerita ttg sang suami, tp ni kena tag pasal suami la pulak. Dah la tu tak jawab dosa.... Huhu. Jadi jawab la jugak utk menghormati bulan puasa yg mulia ini (apeke???)...

1.He's sitting in front of the TV, what is on the screen?
Suamiku itu amat jarang sekali tgk tv. Kalau tgk pun bola time world cup jer.... hihi. Takpun cam citer batman or apa2 citer action yg agak menarik perhatiannya... Tu je la. Kalau tak mmg tak layan la tv ni...

2. You're out to eat, what kind of dressing does he get on his salad?
Huh, tak reti la salad-salad ni.... Except yg dah terhidang dpn mata dia layan la (kot)...

3. What's one food he doesn't like?
Apa yer? Laksa penang kot dia kurang. Western food pun dia agak kurang - tak penah makan bersungguh cam makan nasik laaaa.... Hahaha (bkn cam aku, semua aku layan)...

4. You go out to eat and have a drink. What does he order?
Milo ais, nescafe ais.

5. Where did he go to high school?
Maahad Tahfiz Al-Quran Pulai Chondong, Kelate.

6. What size shoe does he wear?
Saiz 6, 7 gitu la. Besar sket dr kaki aku jer....

7. If he was to collect anything, what would it be?
Buku or kitab2 ulamak sufi terdahulu. Skang ni pun dah byk dah buku... huhu. Yg ter-collect secara tak langsung pulak adalah duit syiling - coins (duit baki lps dia beli apa2)... Huhu. Dah 3 bekas...

8. What is his favorite type of sandwich?
Sandwich telur. Sardin pun makan jugak.

9. What would this person eat every day if he could?
Nasik!!!!

10. What is his favorite cereal?
Nestum - dia suka yg aku wat, mcm wat kat zukhruf... Oat makan gitu2 jah.

11. What would he never wear?
Ermmm, yg agak tak sesuwai dia tak pakai la.

12. What is his favorite sports team?
Entah...

13. Who did he vote for?
Sejak boleh mengundi ni dia tak penah lagi mengundi.... Huhu. Dia sokong (or tak sokong?) semua ~ asal Melayu n Islam....... Kalau nak syarah psl nape suamiku itu malas utk mengundi panjang la nak citer kat sini... As long as Malaysia dipimpin oleh Melayu-Islam n as long as kita mempunyai ruang yg luas utk beribadah serta taat kepada TUHAN yang Maha Agung dah la............. Ttg pemimpin tu baik ke tak baik, betul ke tak betul tu; masing2 dipertanggungjawabkan atas amalan masing2....

14. Who is his best friend?
Masa kat maahad tahfiz dulu semua kawan baik dia nama ri ~ Zamri, Yusri, Zainuri (him Zukhairi).... Skang ni best fren dia Hasan n Ustaz Zul. N lately amat rapat ngan Saiful (suami Lyn, sepupunya).

15. What is something you do that he wishes you wouldn't do?
(tgh fikir... ermmm ada ke?)

16. What is his heritage?
Rasanya pure melayu (bkn cam aku yg ada jawa-indon-arab sket... hahaha)

17. What is his favourite colour?
Hitam. Lately minat ngan warna gold- keemasan pulak.....


18. What is his habit?
- Suka amik towel saya or zukhruf sbb 'sayang' nak guna towel dia... huhu. Tapi skg ni dia agak 'takut' saya membebel..... hahaha.
- Selalu tido ngan tak berganti baju (sbb kepenatan).... Tapi skg agak berhasil la bebelanku selama 5 thn ni.........
- Minum air manis (mesti ada air manis dlm peti ais, kalau takde pun saya kena buatlah...)

19. What is he proud of?
Very proud of himself sbb telah bersusah-payah n mengorbankan zaman berseronoknya utk meniti jalan mencari TUHAN..... Huhu. Tak tipu. Tapi dia seorg yg tawadduk yer.... As a wife I know him well.......

20. Who he loves the most?
DIA... Nothing more than that....... Apa nak dikata???

Ok dah, ni aku nak tag mereka ni pulak....

- Mija
- Mimi (Umi Sufira)

- Mummy Hanny
- Kalau terbaca entry aku ni la
- Kak Enn
- Kalau tak mabuk alahan la....... hiks

6 comments:

nikNadim said...

sekarang sudah tidak dosaaa lagi...hihihi

::Umi Sufira:: said...

Kak Long..tahnks TAG Mimi...:) Dah pernah buat TAg ni..kira burn yer..*wink*..:)

MiJa said...

oh,terima kasih utk 'hadiah merdeka' ini..hahaha hari ni pun malas nk bukak buku..merdeka la katakan!apela...hihi

kaklong nuzula said...

nadimah ~ yer, aku sudah takde dosa ngan mung....

mimi ~ oOo ya ker.. takpe la gitu.

mija ~ aah, hadiah merdeka. silalah buat yer...

vagg. said...

ika
kak enn dh pernah jawab dh tag nih dulu.
so refer je link nih ye heheh. malas ah nk buat 2 kali.. jawapan sama je heh

http://vaggvagg.com/?p=1715

kaklong nuzula said...

Owh ya ker kak enn.. takpe la kalu gitu..