Monday, December 7, 2009

Beberapa perkara

1. Ptg tadi saya menerima SMS dari 2 org kawan saya, berbunyi:

Himpunan Farisian 1 Malaysia - 18.12.09, Paddock Lodge, Bukit Kiara Equestrian & Country Resort, 8.00 mlm. Sebarkan kpd semua bekas pelajar SMS Kelantan / SMSTMFP... 1 Malaysia, 1 Farisian. Sila respon hadir / tak ke 012-9310023.

---> Saya pun tak pasti siapa yg anjur, kena bayar ke tak... Tapi... huhu... sungguh menggamit nostalgia 5 thn di bumi farisian terchenta............

2. Ttg kejadian yg berlaku di KB Mall ptg semlm ~ sungguh mengejutkan saya! Tak sangka blh berlaku insiden semcm itu!!! Saya dpt berita psl tu pukul 6 ptg semlm, SMS drp Ida mengatakan KB Mall runtuh. Terkejut sgt!! Ingatkan abih doh la bangunan kb mall ranap (= tak dpt la shopping di situ lagi). Lps maghrib google dah ada cerita psl tu n gambar2 sekali (cepat sungguh masuk internet). Apapun kejadian itu sgt tak disangka2... Bg org Kelate kb mall sgt tidak asing lagi, kerana itulah shopping complex pertama di KB yg bila duk dlm tu terasa mcm ada di KL (huhu).... Apapun takziah kpd keluarga mangsa........... Al-Fatihah. Maklumat lanjut (siap ada blog lagi)

3. Skg saya topup henfon dari internet ajer (baru 2, 3 kali). Sungguh ketinggalan saya ini, org lain dah lama guna perbankan elektronik. Sgt senanglah nak transfer duit, nak byr itu ini.... (pssttt.. kalaulah saya punya RM xxxxxxx...... dlm akaun tentu best kan, dpt sopping online tanpa ingat dunia ~mgkin sampai pengsan! huhu. Main tekan2 ajer, tunggu barang sampai di rumah... Inilah dunia hari ini....)

4. Saya sgt memerlukan satu sling tapi tak beli2 lagi. Hajatnya nak beli la ring sling. Paling murah di pasaran dlm RM60. Adakah sesiapa yg mahu sponsor?????

5. Henset saya sudah pun berusia 3 tahun pada 26 November yg lalu. Selamat ulang tahun bersama tuanmu yg ke-3 wahai samsung (lupa lak model apa, tp enset sy ni model lipat ~ henset screen kaler n berkamera pertama saya... huhu). Saya akan pakai enset ni mungkin sampai rosak. Saya ni jenis yg bila dah get used dgn sesuatu benda tu tak suka nak tukar2 dgn yg baru..... (Sbb tu la kain solat ~ telekung yg saya pakai sampai skg ni dah berusia 15 TAHUN!!! ~ sila percaya!)

6. Saya mahu meniaga. Titik.

5 comments:

armouris said...

elak kemalangan, jangan SMS ketika memandu! - Bahaya SMS (Ketika Memandu)

jie @ azie said...

bagus2 kak long nak berniaga..
teruskan usaha mu itu..

::Nik Nadimah:: said...

haa sayo ada telekung semayang berusia hampir 15 tahun..mungkin sbb lama & byk kali dibasuh, kain dah jadi lembut & gebu...sedap sunggoh dipakai. hok baru2 ni sero mace keras jah...hihihi

rosma said...

saya ade telekung pemberian arwah nenek..arwah nenek bg kat sy seminggu sebelum arwah nenek pergi utk selamanya.pemberian terakhir darinyer..huhuhu..al-fatihah.

Asyida said...

1) reunion farisian tu adalah untuk SEMUA BATCH ye kaklong. bukan batch kita jek tau. Dan masuk adalah free!..bleh hentam semua makanan di sana...hehe..jom kita pegi!!

2) jom buat berniaga kecil2 an. ore tengah berniaga gak nih baru start...secara kecil kecilan sahaja...jom join!