Friday, July 3, 2009

Aku dan shopping online....

Hiks, takder la shopping pun... Cuma semenjak 2 menjak ni rasa cam terjebak pulak ngan habit ni. Suka sgt tgk brg2 yg org jual online.

Aku suka tgk baju baby cam dress, romper, tights n legging dan jugak pemainan utk kanak2. Sbb tu aku baru add link yg juai brg2 kat blog aku ni. And suka jugak tgk cloth diapers (cd)... Tgk jer, belinya tidak... Heheh. (Insya-Allah, nanti aku beli la). Ermm, rupanya ada gak cloth pad utk ibu-ibu. Hihi. Tp harga blh tahan.

Aku rasa shopping online ni dah jadi satu fenomena masa kini. Senang kan!

Dulu2 terfikir jugak, org pecaya ke??? Tp tgk skg ok jer, makin rancak lg! Ada jugak terfikir, depa ni semua betul ker, ker ada yg tipu.....??? Harap2 takde la kan.

Psikologinya kalau ibu yg jual tu org lebih mudah pecaya (cth: mention nama anak n ada letak gambar ngan anak). Yg mmg ada blog @ dah dikenali di kalangan mom bloggers tu aku rasa dpt tingkatkan kebolehpercayaan (reliability) org utk beli..........

Isk... mmg mcm2 ada - perfume, handbag, tudung, kain baju, selimut, cadar malah kek pun org jual online jerk... Senang kan. Senang utk penjual n senang jugak utk pembeli. Kan ada yg mangkuk tingkat tu, siap org hantar lg utk makan tghari. Lepas ni ntah apa lg org nak jual... Kalau kat luar negara mmg brg2 runcit pun org beli online. Agaknya org semakin malas nak kuar rumah, semuanya nak dihantar depan pintu.....

Sblm ni aku agak malas nak menerjah ke blog2 yg jual brg online ni. Tapi aku selalu 'lepak' kat mudah.my. Suka sgt tgk brg2 dlm tu, esp kat bhg children. kalau tgk kat mudah tu mcm2 org jual. Skg ni pulak suka tgk rumah @ kondo dan juge keta2 mewah dlm tu. hiks. berangan la pulak. Saje, just nak tau harga pasaran semasa. Alahai... mahal sungguh rumah2 skg. Yg harga juta2 pun ada dlm tu. Rumah yg harga 1 juta aku tgk biasa jerk... Isk, mmg mahal la skg.

Aku pun ada gak terfikir nak buat online bisnes ni... Tapi taktahu nak jual apa.... sume org dah jual... hiks... Tgk la nanti kot dapat idea nak jual apa. Aku rasa ok jer kalau nak buat secara part time or fultime, terutamanya utk suri rumah cam aku ni...... Kalau pandai masak @ jahit @ handcraft mmg blh buat duit la... Syioknyerrr...

Kalau korg nak tgk brg2, just klik dekat link yg terpapar kat tepi blog aku ni. Silakan.

2 comments:

MiJa said...

suka tgk jugak,bli nye kt kedai ..hihi

kaklong nuzula said...

Ya ker mija? Hihi.