Tuesday, September 1, 2009

Sambung citer..

Ni Zukhruf duk wat jigsaw puzzle dia tu. Tak habis2 n tak puas2 buat puzzle tu. Auliya pulak duk tgk abg dia buat puzzle tu... Sekejap-sekejap...

"Umi, tgk adik oliya ni kacau abang..."

.....bila auliya duk kucar puzzle tu... Hihi.

Balik sekolah tadi, Zukhruf masuk2 je umah terus bgtau....

"Umi, abg dapat adiah kat tolah tadi...." (Ada lagi pelat sket. haha)

"Iyyaa, hadiah apa? Sape bagi?"

"Ni hadiah bendera malaysia, pensel BEN 10 ngan upin ipin.. Cikgu bagi. Tadi abang kaler cantikkkkk, lepas tu cikgu bagi la adiah..."

"Yaa? Pandai abang. Abang kaler apa tadi?" (Aku syak bendera malaysia la)

"Abang kaler nombor satu..." (????)

Rupa-rupanya dia kaler logo satu malaysia tu. Aku tanya dia, logo mcm ni ker (sambil tunjuk yg kat tv). Dia jawab -aah. Hihi. Ada jgk penerapan semangat kenegaraan utk budak2 tuuu -bagus la....

So tadi cikgu dia bagi 'hadiah' bendera malaysia yg ada gula2 kat batang bendera tu n 2 btg pensel yg ada gambar ben10 n upin upin. Pandai cikgu dia bg hadiah benda yg budak suka, tok nnati ko mahal..... Itu pun Zukhruf dah cukup seronok.....

And masa Dayah n adiknya Pija dtg main ngan zukhruf kat sini tadi, aku tanya dayah, dapat tak hadiah tadi. Dia jawab - tak! Zukhruf dapat la sbb dia warna cantik.... Huhu. Cantik sgt ke dia warna..?? Sbb skg ni dia cam malas sket nak mewarna sbb asyik2 kena warna, asyik2 kena warna. Boring jugak!! Mungkin tadi sbb cikgu dia suh kaler cantik2 kalau nak hadiah.... Kot la kan...

Oh ya, tadi buat kali pertama aku beli sesuatu yg dijual online. Sesuatu utk auliya pakai raya ni... Hihi. Buat pertama kali ni tau.... Sblm ni duk tgk, tgk dan tgk... Ni aku dah beli.. Bukan CD -cloth diaper yer...


CD pun sebenarnya dlm perancangan utk jangka masa terdekat jugak... Aku mmg dah lama berminat nak CDing kan auliya ni tapi duk tunggu punya tunggu, survey punya survey... Hihi.

Nak cuba je la dulu beli yg mana2. Beli sikit2 kan... Tapi hajat di hati nak ada at least 6 utk permulaan... Bajet... bajet...

Ermmm kalaulah tokmi dapat sponsor 1, tokbah 1, mummy (mardiah) 1, tok n wan dia 1, cikngoh dia 1... Tu dah dapat 5 tu... Hihi...

2 comments:

cahaya_srikandi said...

huhhu..pandai pulok abg zukhruf mewarna..heheh..dpt adiah lg tuh.. tu bukan penerapan semangat kenegaraan..tp brainwash politik najib..satu malaysia... smpi ke tadika pon msk gk~

kaklong nuzula said...

hahaha... budak2 bukan tau apa...