Wednesday, September 2, 2009

I'm on facebook!!

Akhirnya mendaftar jugak aku dekat buku muka tu, bak kata Mija. Hihi.

Sebenarnya malas nak join FB, tapi sbb kebanyakan kawan2 dah beralih ke FB dari frenster so 'tepaksa' la jugak join. Atin yg tolong register utk aku masa dia dtg sini 2,3 hari lps (senang je nak register tu n tak byk maklumat yg dia nak).

Tokmi pun ada FB takkan aku takde kotttt..... Dulu org cakap FB complicated la, sbb tu aku cam malehhh nak join. Lagipun ada gak yg cakap FB ni YAHUDI yg buat... Huhu. Ya ker????

Actually aku still sayangkan frenster tapi nak wat camane kan... dah sepi... Lately ni pun malas nak masuk sbb takde apa yg menarik... Kalau masuk seminggu sekali pun dah kira ok tuh.

Walau apapun, frenster takkan ku lupa... huhu. Ramai lost-contact member yg aku jumpa blk dlm tu. Termasuk la kwn sekolah rendah dulu...

And aku tetap mengagumi Friendster, sbg yg pertama utk menghimpunkan kawan2 cam tu. Cukup hebat n kreatif org yg merekaciptanya. Bagi aku FB ni sekadar utk menambahbaik fungsi Friendster or memperbaiki kelemahan yg ada dlm frenster (bak kata Atin) - pada asasnya sama jerrr....

Ni pun aku masih terkial2 nak menggunakan FB... haha. Taktahu mcmana nak tgk org yg online pada satu2 masa tu... Huhu. Dgn adanya wall la...

Terima kasih kepada Mija yg jadi kawan pertama aku... hihi. And hari kedua (semlm) dah ada 20 org kawan yg approve. Operasi menjejak kawan2 masih lagi berlangsung nieeee.....

Oh ya, FB ni aku guna nama penuh ngan binti lagi... Haha. Dah aku tgk ramai org pakai nama betul... Mungkin nak bg senang org kenal kita kan... Sape yg nak add aku, boleh la yerr ~ kalaulah ada!!

p/s: Kalau frenster dapat jugak tgk page (maklumat n gambar) seseorg tu (yg tak diprivate-kan), tapi FB ni tak dpt tgk page org tu kalau tak jadi kawan.... kan?

4 comments:

Segenit Puteri Bunian said...

aku pun prefer fenster drp fb. tapi nok wak gano org pakat hijrah ke fb kan..aku reg fb lamo doh, bukei nok cari saing. sajo reg, nok upload video bui abe aku tgk. koho lamo, koho ramai org add saya. saya xaktif pun.bukok kadei² jah tiko ado kijo. apapun, fenster lagi best!

P/S: Tak suka org passing² invitation/request dlm fb..menyemak jah segho.saya ignore jah.or terus delete.

EdaManAli said...

welcome to FB...find me there...sng je, cri my full name deh...
ade gak laa kwn TK kt situ...

MiJa said...

fb sgt byk applications..tu yg agk semak tu..tp bg yg hardcore tu smua mmg diorg layan~ depends pd preferences masing2 la..

kaklong nuzula said...

Teh ~ Yo kooo... Begitukah? Mungkin aku pun akan ikut jejak langkah mu jugeee...

Eda ~ Dah add eda... dah tgk gambar2 iman n aisyah.

Mija ~ Owh begitukah mija?? Thanx yer..