Friday, September 11, 2009

Bersiaran dari kelate...

Alhamdulillah, aku udah selamat berada di umahku syurgaku bumi kelate tanah serendah sekebun bungeeee nan indah lagi bertuah ini... heheh.

Tak sempat nak update semlm sbb sgt penat n duk bersembang jerr ngan umi n ida adekku.....

Semlm, our flight delayed 20 minit (sepatutnya kul 1.40, jadi kul 2ptg). Jenuh jugak le menunggu kat LCCT tu. Zukhruf awal lagi bukak puasa ngan hot cup maggi sbb dia tgk sorang 'ca ya nun alif' makan tuuuu.... Huhu. Lepas tu dia sibuk duk cakap lapar, lapar. Aku cakap la, takleh makan la, semua org puasa. Dia pun cakap, tu ada org makan. Haha. "Tu umi beli kat situ..." Sib baik la berharga RM3 jerrrr (mujur la dia tak mengamokkss nak coklat mahai2 kat situuu)...... So makan la dia maggi kat situ, sambil menunggu tu - habis dia makan!!! Mmg lapar sungguh kot.

The whole perjalanan kami semlm ok la. Alhamdulillah, auliya pun ok. Mula2 senyap je dia, lps tu tgk2 dah tido.... Heheh. Zukhruf pulak camtu la, duduk bangun-duduk bangun kat tempat dia. Tapi semlm tiba2 dia cakap, "Umi, abang rasa takut la, tinggi sangat kita ni!!! Pastu duk tanya ada apa kat dlm awan.... Aku pun ckp ada air - jadi hujan.... bla, bla... Huh, malas jugak nak layan! (Dulu naik dia tak pandai tanya lagi....)

So semlm sampai kat Lapangan Terbang Sultan Ismail Petra dlm kul 2.50. Umi, Ida adekku n Amir adekku dah tunggu (elok umi habis sekolah terus dtg amik kami). Penuh jugak flight semlm tapi sib baik sit kat sebelah aku tu kosong - boleh letak beg....

Kat LCCT semlm ramai je tak pakai mask. Aku pun tak pakai.... TAWAKKAL aje la. Kat dlm fight pun hampir semua org tak pakai.... Huhu. Masa nak gi LCCT tu aku tanya mija, macamana, kena pakai ke tak (mask) dlm flight, sbb mardiah naik MAS hari tu semua kena pakai..... Mija cakap better pakai - kena beli sendiri mask, dia tak provide!

Semlm buka puasa kat masjid pondok tahfiz kat rumah aku tu. Masjid Tok Dat Yayasan ar-Raudhah yg penah aku citer dlm blog frenster dulu. Semlm tok ayah+abah+nik (mak sedara) sponsor utk buka puasa. So smlm aku pun gi jugekkk la buka puasa kat masjid pondok tu, sbb malas nak masak kat umah. So, we had singgang daging yg best, ayam percik dll.

Oh ya, buat kwn2 yg oghe kelate, kat KB skang ada PARKSON dekat stesen bas KB, yg dulu nak buat GIANT tu (yg bertahun2 buat baru siap) tapi jadi parkson la pulak - ntah nape tak jadi giant (tapi abah cakap akan ada jugak giant, share ngan parkson). Besar jugak bangunan tu, rasanya 4, 5 tingkat gak. Lepas tu jln2 kat KB jadi byk one way - sehala. Ntah, aku pun tak paham jugak. Tapi jalan yg area pusat bandar KB tu la.....

Beberapa pics kat dlm flite semlm - gambar jarak dekat amik ngan sebelah tgn (dan lg amik gambar tu)


p/s: Teh ~ Aku rasa ok jah kalu mu nak naik flight ngan adam. Try la naik penang-kb ker. Mesti seronok adam!!

4 comments:

Segenit Puteri Bunian said...

mek...flite penang-kb direct mano ado. mulo firefly ado, lonih xdop doh. lonih AA & MAS semua transit KL dulu. huhu... Anok sayo tuh buah..takut la dio xdok diam dlm flite nyo maroh ko pramugari la...

kaklong nuzula said...

owh ya ker. Zukhruf pun buah la, oghe oyak buah supo bbaling.... aku pun tokpehe jugok apo tuuu...

MiJa said...

tu la pasal..masa baru start ngaji ni ado lagih,mija baru jah nk survey2,xdok doh eh..huhu sgt sedih..kalu x,mmg kelik KB sokmo la..

mask tu mmg dh makin kurang org pkai loni..dlm 1 flight ado la 2,3 org pkai..tp still kna jaga2 jugak..huhu

firdaus said...

owh, bangunan kat kb kita dh tgk..byk pembangunan kelate skrg ni..ada tesco, parkson, kb mall..smua ada..xpyh shopping kl lg la kalo kb smua ada..a ah jln one way..pening gak masa blk kb hari tuh..(nyambut poso)..

erm..mask digalakkan kpd org yg ada tanda2 klinikal..tp bgus juga kalo pakai..utk langkah berjaga-jaga..

firdaus pon xduk diam gak dlm flight..'xduk diam' menegur org dlm tu..sampai kan dapat cookies free dr pramugari..bkn setakat tegur..bersalaman tuh xtahan..hehe..sweet kan..apa2 pon anak kita 'bbuah', org tua xbg kita ckp 'bbuah'.kena ckp yg baik2 jer..kata2 ibu suatu doa.. ;)