Thursday, September 17, 2009

Menu semalam

Bubur pulut hitam + kacang hijau

Singgang daging, i sukee daging yg berurat n yg kat tulang...

Masak ngan induction cooker Tokmi. Ni yg paling I sukeee masak kat umah Tokmi. Selamat tinggal dapur gas! hiks... Dapur gas pun kami stil pakai lahhh..

Murtabak best yg abah beli semlm. Sgt famous la, even tak sefamous murtabak di-Raja. N sgt laku, tak sampai ptg lagi dah sold-out.

Murtabak gemokss yg sgt sedap-lah!!! RM3 sebijik.

Bubur yg dah masak... Sedap jugak campur pulut itam ngan kacang hijau...

Air faveret tokmi, sirap ngan biji selasih. Minum hari2 pun takpe. Hihi. Kalau buat @ beli air lain pun, kena ada gak air ni utk tokmi...

Inilah dia biji selasih yg belum direndam dlm air. Satu sudu dah cukup utk 1 jag air. Aku pun ni baru tgk mcamana biji selasih ni.... Banyak sungguh tokmi beli... hihi

2 comments:

EdaManAli said...

k.long, save skit murtabak tu ko eda deh...t'liur lg...

dkt2 nk raya ni blog k.long sungguh m'giurkn...slrrrpp...(btol ke p'gunaan word m'giurkn tuh?? hehhee)

kaklong nuzula said...

uhu, eda terliur ker?? menggiurkan??? heheh... kat tempat lain pun byk jer murtabak yg best.

p/s: takde niat buat org terliur sampai menitik air liur... hiks. kesian pulak kalau org miskin or org mengidam tgk kan... huhu. sekadar utk kenangan peribadi.