Wednesday, September 9, 2009

Hohoho balik kampung...

Esok kami (saya, zukhruf n auliya) akan berangkat pulang ke kampung halaman di kota bharu, kelate... Hohoho balik kampung..... So, byk je keje nak buat ni, packing n mengemas rumah segala.... Heheh.

Naik apa? Naik awan... (bak kata zukhruf). Dapat tiket murah. Lagi murah drp tiket bas (hoho), bak kata mija; kini sesiapa pun boleh terbang. Ni 2nd time sebenarnya naik airasia (kl-kb) n sekali je naik MAS (sayang duit heh). Ni naik airasia 3 org tak dpt lagi beli tiket MAS. Huhu. Ni 1st time la Auliya naik ketebang...

Kenapa balik awal? Sbb ni tiket paling murah (economy promo). Lagi dekat raya lagi mahaiiii..... kira kami balik 9 hari sblm raya la....

Encik suami? Takpe ditinggalkan. Heheh. Lagipun 10 mlm terakhir Ramadhan ni dia nak berumah kat masjid. Kat masjid pun mmg sedia makan buka puasa n sahur pun rasanya (thn lps ada). Bab makan2 tak risau la, pandai2 la cari!! Hihi. Sblm ni pun ada kami balik kampung tanpa abah zukhruf. Jadi takpe ditinggalkan... heheh. Yg penting aku nak balik dulu jugak... Nak buat kuih raya... Nak pose kat kelate.... Hoho. Encik suami akan balik dgn adiknya kakngah nanti...

Little Auliya si chantek aku hari ni dah genap 6 bulan.... Nanti la update perkembangannya kat kelate nanti (harap2 streamyx kat umah tu ok la, tak meragam cam dulu).... Wokeh, nak gi kemas-mengemas nieee.........

Babai, selamat meneruskan ibadah berpuasa utk korang sume...

p/s: Inilah kelebihannya jadi suri rumah yg tak terikat dgn kerja segala. hahaha. Tak perlu apply cuti... Boleh balik kampung lama2.... Jgn jeles! Tapi raya thn depan taktahu lg macamana, mana tahu aku dah keje masa tu... huhu.


7 comments:

jie @ azie said...

hhohoho..mmg jealoussss..huhuhuhu..nak balikkk jugokkk..tok aci kak long baik dulu

MiJa said...

wahhh...awalnya!!!!
oghe selasa ni la balik Banting.
hubby smpai png pg tu,teman oghe drive balik raya!!yeehaa..
yer,student mcm oghe pun bleh je sukati bila nk balik...

Segenit Puteri Bunian said...

zulaikha, baby awak tak nangis ko tiko take off?saya runsing benar nak bawak adam hok 2 tahun tuh naik flight.takut dio xdok diam gi mari² dlm flight...acu bui tips sket..FYI, saya memei xpenoh bwk adam terbang lagih.

kaklong nuzula said...

jie ~ hehehehe.. takpo nati jie pun buleh balik jugok... jie balik dgn poket penuh, ado duit sendiri, kite nie suri rumah lain....

mija ~ Oooo, hubby gi amik jugok ko mija... hehe, yer la mija punnn. tapi dulu mesti tokleh nok balik sukati masa kijo dok...

kaklong nuzula said...

teh ~ itu la, auliya first time la ni. tapi naik kete takpo, duk diam jah. tokpun bui susu tido la dia. hehe, mujur ada bekal sokmo. flite kl-kb tok sapa sejam pun. meta jah.

zukhruf dulu 1st time naik masa dekat 2 thn, tok kena amik sit lagi la. duk atas riba. tapi duduk bangun la jugok. tapi masa tu dia ralit jah tgk awan. 2nd time tu dia dah 3 thn kot kena amik sit la ko dia. suruh dia duk diam2 jela, tp tak duduk diam mana jugak, mulut bising.. tapi takdok la jalan2 tu, setakat duduk bangun nak tgk org jela, kebetulan ada budak2 lain pulak tu. aku pun takdok tips kalu bwk budak ni. cuba tnya mija, dia rajin fly jauh bawak anak.

echan said...

bestnya balik awal...

slamat hari raya, maaf zahir batin ek! :)

nikNadim said...

wahhh seronotnyaaa balekkk kg doh...
aku jumaat baru balek...KB...wait for me!!!