Friday, March 6, 2009

boy @ girl ???

Lebih kurang 4 hari lagi to my due date. Rasanya takde lagi tanda2 nak bersalin except makin kerap kencing n makin terasa sakit belakang....

Kelmarin (Rabu), aku pegi klinik dekat rumah aku, klinik Peringat utk sambung check-up la. Baru jumpa doctor for the first time. Sblm ni, selama aku duk check-up kat klinik Bandaraya tak penah2 jumpa doctor. Jumpa misi (nurse) je la yg duk check semua n tulis dalam buku merah tu...

Misi kat klinik sini tanya la, tak penah jumpa doktor ke? Aku jawab la, tak penah. Dah memang tak penah pun. Diorg mcm heran je, takkan klinik kat KL takde kena jumpa doctor, even sekali... Diorg cakap kat situ akn jumpa doctor at least 2 kali.

So jumpa la dgn doctor. Sweet n muda lagi dr. tu. Pompuan le... Dr. tu tanya, tak penah scan ke? Aku jawab, TAK. Mmg aku tak scan pun. Dia tanya lg, kt klinik sana tak scan ke? Tak pun, jawabku.

Setahu aku, klinik kerajaan mmg tak scan except kalau ada kes tertentu je. Kalau nak scan kena gi klinik swasta la.... Dr. tu cakap kat klinik tu akan scan at least sekali during pregnancy.... bagus betul klinik ni...

Lepas tu, dr. tu pun scan la bayi dalam perutku ini. She said everything's ok. Semua normal. Aku tanya la, laki ke pompuan.... Saje je aku tanya. Actually aku pun taknak tahu... Nanti keluar la baru tahu....

Dr. tu jawab, tak payah tahu la... Jawabnya dgn selamba. katanya lagi, nanti keluar tahu la.... Aku pun senyum je la. Yg penting semua ok. Zukhruf pun sibuk duk tgk kat screen tu n tak henti2 duk tanya pasal baby.

Actually aku tak kesah anakku yg kedua ni boy @ girl. Kalau boy, ada sorang lagi protector aku. Hahaha. And kalau girl, boleh la aku menghiasnya n pakaikan baju yg cantik2.... hehe. Just wait n see la, laki or pempuan semuanya anugerah ALLAH..... And I believe that ALLAH sudah tentukan yg terbaik.....

2 comments:

EdaManAli said...

jnji selamat & sihat kedua2nya...t'masuk Zukhruf skali...

semoga selamat & dipermudahkan Allah...

kaklong nuzula said...

Itu la eda, yg penting sihat n selamat semuanya kan.... Tp eda best la dah ada sepasang... kalau no.2 ni boy nampaknya takleh rehat lama2 la. nak jugak girl sorang. hehe.