Sunday, October 10, 2010

Sweet & Cute Baby ‘Exploration Time’ Contest

Dengan ini saya ingin menyertai contest yg dianjurkan oleh MamaLieyna. Dah saat2 akhir ni kerana penyertaan akan ditutup hari ni (10.10.10), tepat jam 2.00 petang.

Rasa cam seronok jer tgk budak2 yg tengah meng'explore' dunia ni kan.. hehe.. mcm baby dlm banner tu la..

Sebenarnya, 'exploration time' adalah sesi pembelajaran tidak langsung si manja utk merangsang kecerdasan minda dan kebolehannya, serta dapat membina keyakinan dirinya..

Justeru, biarkan mereka meneroka dunia sekeliling mereka, tapi mesti la dgn pemantauan dan kawalan org dewasa!!

Gambar yg dipertandingkan...

Nama: Nur Zahratul Auliya
Umur: 1 tahun 7 bulan


Dalam gambar di atas, Auliya sedang memakai kasut Tokmi (nenek dia) dan berjalan2 di dlm rumah.. Dah la sebelum tu sibuk nak pakai baju kurung raya.. Dia sendiri yg ambik baju kurung tu dan suruh kita pakaikan kat dia... huhu..

Untuk puan penganjur, ni ada beberapa keping gambar ketika Auliya sedang meng'explore' bagaimana rasanya memakai kasut org dewasa.... hehe...

Sedang gigih nak cuba pakai. Kasut tu dia amik sendiri dari depan almari kasut tu..

Dah pakai kat kaki dia!

Mula berjalan..

"Best jugak pakai ni".. agaknya itu la katanya.. hehe..

Rasanya semua syarat dah cukup (dah follow kedua2 blog MamaLieyna, dah letak banner dekat sidebar n link back).. Maklumat lanjut tentang contest ini boleh tgk di sini.

Akhir sekali, terima kasih kepada MamaLieyna di atas penganjuran contest ini...

4 comments:

mamalieyna said...

Tq for joining! ^_^

LULUS!

Good luck cayang!

Kaklong Nuzula said...

Terima kasih yer..

SYaMiLa said...

kecik2 dh pandai nk bergaya yea...he3...

Kaklong Nuzula said...

huhu.. suka nak pakai kasut org skg..