Monday, June 21, 2010

A small celebration

Satu sambutan kecil2an dari kami utk abah sempena hari bapa (dan hari ibu yg tak sempat celebrate utk umi hari tu).. Kira 2 in 1 la ni... hehe... Masa mother's day hari tu kan aku tak balik kelate... Tp ida n atin ada la bg hadiah kat umi.. n utk abah ni pun mereka awal2 lagi dah prepare hadiah.. (adik2ku yg sungguh baik.. huhu)

Ni hari Jumaat hari tu lagi... on the spot je, tak well-planned pun sebenarnya. Cadang nak beli kek utk abah on father's day.. at last jadi PaMa's day.. ok la tu.. heheh..

Buat hari Jumaat (ptg) sbb mlm tu atin dah kena naik bas gi Johor n wanie pulak dah nak gi asrama hari sabtu... So tepaksa celebrate awal la father's day..

Kebetulan pagi tu aku ngan ida buat kek batik.. Ptg tu buat apa yg sempat n apa yg patut jer la.. hehe..

Kira mcm suprise gak la utk umi ngan abah, sbb ptg tu umi ngan abah gi kenduri.. Diorg balik2 kami dah siap semua ats meja...

kek dari kedai kek Muhibbah yg sedap

ada buah timun (tembikai), nangka yg manis dari pokok dekat rumah kami, dadih yg ida buat hari sblm tu.. air gas dan tisu tu hanya sbg perhiasan.. huhu..

our bisekut batik (mesti buh kacang n bijan)..

air fruit cocktail

our umi n abah (potong kek sama2 la..)

semua yg ada hari tu.. aku tukang amik gambar, pakai camera henset atin jer.. tu semua gambar berdiri.. huhu..

so yg takde hari tu eming n mardiah la (serta pasangan/ keluarga mereka)... Eming duk kat Mekah masa tu, ada keje kat sana, sempat lagi dia buat umrah... Mardiah plak duk kat Bintulu la (baru masuk rumah baru mereka).. Oh ya, Abelong mereka (abah zukhruf n auliya) pun takde on that day, sbb duk kat KL.

Oh ya, masa duk prepare utk makan2 hari tu, adik saya Fatin dapat tau (cek dlm intenet) yg dia dpt proceed buat law dekat UiTM shah alam. Alhamdulillah. sblm ni dia buat asasi law dekat UiTM dgn result 3.92.. Harap2 ada la lawyer dlm keluarga kami nanti.. huhu..

Akhir kata, syukur kepada Allah swt ats segala nikmat dan rahmat-Nya.. semoga keluargaku dlm lindungan Allah selalu..

p/s: Actually hari sblm tu kami dah buat makan2.. umi n ida masak laksa penang (yg sedap hingga ke titisan terakhir.. huhu).. ajak family nik (mak sedara) n tok ayah dtg...

2 comments:

Qaseh said...

berbuat baik lah kpd kedua2 org tua kita selagi mereka masih ada...

Yan said...

bahagia umi & abah dapat anak2 yg sangat menghargai mereka