Wednesday, June 2, 2010

Mereka adalah ibu yg menyusukan anak mereka...

dgn sepenuhnya!!

(fully bf/ exclusive bf/ ebf)...

Wardina, amat menyokong penyusuan susu ibu. Beliau menyusukan anaknya dari yg pertama lagi, hingga anaknya yg ke-3...


Irin Putri, masih ebf her 9-month-old Raees Aryan.

(pic credit to http://veryberrymerry.blogspot.com/)

Kalau mereka yg super duper busy (plus celebrity yg byk benda nak kena jaga) boleh fully bf, kenapa tidak kita???!!!

13 comments:

Hanz said...

Salam Kaklong...

Tambahlah gambar hollywood celebrity, macam Kimora Lee, Salma Hayek..diaorang ni pun BF tegar jugak..

:D

kaklong nuzula said...

Oooo ya ker hanz.. Hehe.. Yg obersea taktau sgt. Btw, tq yer... hehe..

Ain said...

nak seribu daya kan....

insyaallah dipermudahkan....

salam kenal...

Nieza Ishak said...

Saya punnnnnnn BF jugak ..
tepek sket gambar celebrity ni ...hahahahaa

kaklong nuzula said...

Ain ~ Aah, nak 1000 daya kan.. Kalau dah taknak tu nak buat mcmana... huhu.. Btw, thanx singgah sini n salam perkenalan kembali..

kaklong nuzula said...

Nieza ~ Hahaha... Nieza mmg celebrity BF yg tegar... Nampaknya kena buat satu website besar2an ni, tepek semua muka kita yg EBF ni.. hehe.. Lps tu masuk dlm satkabar sekali.. Mereka yg bg FM je yg masuk ramai2.. huhu... (bukan nak sgt masuk paper pun sebenarnya, bukannya nak fames free pun, cuma sbb jarang dipromosikan org2 yg berjaya BF ni kan????

dhilia~fedora said...

salam kak zu..
saja singgah..
huhu..sonok baca ibu2 yg fully bf ni..-riena

ummu said...

Salam kakLong Nuzula
ya,tersentuh melihat kesungguhan ibu2 yang hebat ini,:) tahniah

rynas said...

ya betul tu mereka yang dapat menyusukan anak sampai 2 thn dan lebih adalah ibu-ibu yang sangat hebat..

ibunafis said...

slm kaklong,sy pun bf lg w/pun tgh 2nd peknen ni,xdpt stopkan lg..huhu..

kaklong nuzula said...

riena ~ seronok mmg seronok tp cabarannya pun ada.. hehe.. Apapun jom support bf!

ummu ~ semua ibu pun adalah hebat.. hehe.. btw, thanx singgah sini.

rynas ~ mereka yg kerja tu lagi la hebat dpt buat stok utk supply baby.. huhu.. mmg bukan mudah. apapun, semua kena ikhlas!

kaklong nuzula said...

ibunafis ~ Oo ya ker.. lagi hebat tu.. Anak 1st dah brp thn? Kalau dah 2 thn, dah boleh dah nak stop.. Ikut kemampuan n keselesaan ibunyer la.. hehe..

Faheem Jr said...

alahmdulillah...faheem pun dapat susu ibu secara xclusive sejak dilahirkan.. :)

Thank You NUFFNANG for cheque No 5 !