Thursday, July 1, 2010

CD oh CD

Rasanya setakat ini saya dah cuba lebih 10 jenis/ jenama CD.. tapi inilah kali pertama saya temui CD (one size) yg amat tidak sesuai dgn anak saya auliya..

Actually CD ni dah beberapa bulan ada dlm STASH auliya.. Gambar yg diambil ni pun dah lama.. Tp ni baru berkesempatan nak masukkan dlm blog (actually nak buat entry utk review semua CD tp ntah bila boleh buat).. hehe...

Taktahu la kenapa CD ni begitu tak kemas.. jadi menggelembung mcm belon dekat belakang.. huhu.. Mungkin sbb cutting CD ni yg besar menghala ke belakang (tak mcm coola/ lunatots).




CD ni one size. Kalau setting S atau M mmg tak kemas dekat wing depan dia.. Lepas tu, nak fitkan dekat budak pun susah (agak susah).. Oh ya, CD ni snap button. Entah la.. Kalau nak bg fit elok jadi ketat plak pinggang n paha.. Kalau nak longgarkan sket mcm longgar plak..

Kesimpulannya, CD ni mmg tak sesuai dgn anak saya. Boleh kira berapa kali je pakai CD ni. Pakai pun sbb CD ni je yg tinggal bila semua CD di jemuran... huhu...

Ada sorang lagi ibu juga cakap CD ni tak kemas dgn anaknya.. Taktahu la kot CD ni OK/ sesuai dgn baby yg agak besar/ chubby.. hmmm..

p/s: Saya tak jual CD ni. CD ni pun saya dapat PERCUMA, tapi bukan hadiah giveaway atau contest yer...

p/s: Harga CD ni boleh tahan, lagi mahal dari coolababy.. sampai RM40+ pun ada.. Tapi dah tak banyak dijual skg...

10 comments:

Wan Anie said...

psst... cd apa tu hehe

Marsha said...

A'ah kak long...CD ape?? Nak tau jgk...=)

mazlyna said...

hehehe....kita pun nak tau gak.....sharing is caring kan?...;)

Nurul Ulfa said...

kak long..walaupun ufa tak berkesempatan lagi baca blog CD kak long...ufa ada rekemenkan blog cd kak long kat ofismate...dia cukup terhibur baca blog happy cloth diapering kak long...berkobar2 dia nak pakaikan anak dia CD siap kata nak promote kat semua adik beradik dia lagi...

masa ulfa beli cd untuk anak2 dulu ufa tak jumpa yg malaysia punya...ufa beli yg import..harga mmg mahal lah...huhu...takpe untuk anak ketiga boleh lah ufa tambah koleksi dan menjengah ke blog kak long...

kaklong nuzula said...

Cuba teka...

ok, ok, saya cakap.. sweet doll baby (SDB).. (sharing is caring!)

kaklong nuzula said...

ufa, oo ya ke ufa.. hehe.. thanx tlg promote.. seronok kalau org dapat manfaat dr blog tu (lagi seronok dr dpt untung jual cd).. huhu...

p/s: taktau plak ufa penah beli cd.. nanti blh la bg review brand yg ufa beli tu. kaklong setakat ni just try brand yg biasa2 aje..

kaklong nuzula said...

oh ya, lagi satu.. mmg selalu bocor lak tu pakai cd tu.. taktau la apa yg silap.. skg ni ada jugak yg velcro, maybe lagi ok dari snap button...

mazlyna said...

owh....sweet dolly ke?....saya mmg tak berkenan...tak tau lah napa....sama gak brand ziegie zag & babyland...

kaklong nuzula said...

ziegie zag mmg byk review yg tak bagus (mudah bocor dsb).. babyland depends, ada yg ok ok.. babyland sy try yg printed jer, yg plain tak try sbb byk review tak bagus (tp mcm yg saya cakap td, depends on budak kot)..

kakyong said...

singgah sini baca psal CD..
sweet doll ker.. huhuuu, penah gak nak amik stock tu, tp bila tgk rege kos pun mahal etrus tak jadi.. tak tau plak gini jadinya..

satu lagi, tak silap dealer sweetdoll ni ade juga supply rainbow baby.. rege pun boleh tahan mahal.. cuma wonder jer, sama ke dgn rainbow bb yg bersi murah.. sbb i perasan label tak sama...

wonder jer, ntah2 kualiti sama tp chop label jer berbeza.. wallahualam..