Wednesday, January 20, 2010

Zukhruf kat kelate...

Semuanya berlaku tanpa dirancang... Weekend lepas, my in-laws dtg sini (KL) dari Kelate... Saje dtg melawat kami n nak tgk SIL (kapten kakngah yg kat kem terendak, melaka)... Then Zukhruf nak ikut la diorg balik Kelate... Sampai nangis2... huhu... Takdok aroh nak buat, so bg la dia ikut...

Disebabkan my MIL n PIL stil keje (takde org nak jaga Zukhruf) so diorg pun hantar la Zukhruf ke rumah family aku.. Umi aku pun cakap, biar je zukhruf kat sini (Perol)... bawak je la dia gi sekolah. Ida adik aku pun ada, ngajar sekali dgn umi aku...

Umi aku masih lagi PK HEM dekat sekolah tu (Sekolah Rendah Ugama Al-Hilal, KB). Sekolah tu sekolah swasta... Aku dulu pun penah ngajar kat sekolah tu (thn 2006) sblm kami pindah ke KL... N thn ni adik bongsu aku Amir darjah 6...

First day gi sekolah Tokmi, Zukhruf kira tumpang dekat kelas Pra la... Tak pakai baju sekolah pun hari tu.. Sbb dia mcm seronok jer sekolah kat situ, umi aku beli la baju sekolah.... huhu...

Testing baju sekolah... (dah besar anak aku.. huhu)..

Zukhruf cakap, abang nak sekolah dekat Tokmi... Taknak balik kolupo doh sapa bila2... huhu...

Nampaknya dia mmg seronok kat situ... Ramai kawan... Makan pun banyak. Kat sekolah tu mmg disediakan makan utk murid2 (mkn pagi n tgh hari)... Terus belajar Quran n subjek Diniah (agama) yg lain..

Mmg elok la sekolah tu... Sekolah anak2 org kaya/ yg sgt pentingkan education anak... Yer la.. sekolah berbayar... ramai anak doctor/ pakar/ profesional/ bisnesman... Yg gaji puluhan K pun ada... Anak jutawan pun ada (huhu)...

Ni masa 5 thn dulu, sekolah dekat Tadika Islam Masjid Wilayah...

Aku pun mmg duk fikir, ingat taknak lg hantar dia tadika yg 5 thn aritu... tapi kat rumah kami ni takde tadika lain dah yg dekat...

Kata Ida, Zukhruf independent, boleh bawak diri.. Takde la nak menempel dekat Cikda/ Tokmi dia... Mgkin budak ni bila takde mak bapak dia, dia jadi lain (baik!)...

So, skg ni tgk la mcmana... Serba salah jugak sebenarnya... Rasa berat hati nak lepaskan Zukhruf duk kat Kelate... Ni Tok n Wan dia (my IL) cakap/ plan nak amik la Zukhruf on weekend... Weekdays duk umah family aku...

Rasa sunyi plak Zukhruf takde... huhu... Auliya pun taknak duduk, sebab Zukhruf takde (takde org nak main ngan dia)...

8 comments:

jie @ azie said...

oo..zukhruf kt klate, mesti best duk sano ado ramai nok melayan, hehehe.
biarla dulu kak long nnti kalu tok bg apa kata pulok org tua..
nnti zukhruf sendiri teringat ko umi & ayah dio ;)

rosma said...

xpenah p kelate..bile la nk p sano..

ibunafis said...

mesti kaklong rindu kat zukhruf,sob..sob..sedeynye..

Masyitah said...

salam
bestnya Zukhruf duk dengan tok
gi sekolah lagi

kaklong nuzula said...

Jie ~ itu la jie.. Kalau ikut dia seronok sgt la duk sana..

Rosma ~ Mai la kelate..

ibunafis ~ thanx singgah blog saya.. Aah mmg teringat kat dia, anak kan..

masyitah ~ Entah la dia.. seronok sgt dpt sekolah kat tmpt tokmi dia..

miz said...

ye..tok mi akan jaga n didik zukhruf mcm tok mi jaga kak long dulu.

nati nk p tgk zukhruf kt pra.

日月神教-任我行 said...

成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,正妹,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,a片

肉圓不加大蒜Jason said...

徵信社,徵信,徵信,徵信社,外遇,尋人,徵信公司,徵信,抓姦,徵信,徵信社,徵信,抓姦,抓姦,外遇,尋人,徵信公司,徵信,徵信,徵信社,徵信社,徵信,徵信社,徵信,外遇,尋人,徵信公司,徵信社,抓姦,徵信,外遇,徵信社,,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信,徵信社,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,外遇,尋人,徵信公司,徵信,徵信社,徵信社,徵信,錄音,背叛,商標,商標,GPS,離婚