Wednesday, September 22, 2010

CD dan raya

Tetap berCD (menggunakan cloth diaper - si lampin kain moden) walaupun balik kampung utk beraya! Beg balik kampung penuh dgn CD jer.. huhu..

Bwk balik dlm 10 pcs CD dan berapa belas insert kira cukup la selama berada di kampung..

tido siang ni (memakai lunatots printed velcro)

pakai skirt dan CD tidak perlu memakai seluar dalam! hehe.. CD mesti matching dgn skirt..

Coolababy bamboo charcoal warna jasmine green.. inner dia warna kelabu, drp material bamboo charcoal

yg ni dpt free (gift) dari suplier.. thank you! hehe..

yg ni QQbaby plain snap button.. CD ni ada dlm stash auliya sejak dari bulan 2 aritu lagi.. antara CD yg tahan lasak n hampir tak pernah bocor! Oh ya, CD ni inner dia dr material suede, makin lama dipakai makin lembut!!

in QQbaby minky bamboo corak pink leopard, di rumah tok Tal 7..

in rumparooz G2, di rumah tokmi. Pakai dgn insert lain sbb insert dia belum prewash... Sayang plak nak guna.. Boleh gitu?

sedang makan biskut choc chip raya.. huhu..

in Grobaby, juga sedang mkn biskut choc chip sampai 'purah' kat pipi.. hehe.. chekmek ni suka biskut ni... Sedap! (resepi fith)

pandangan belakang..

yg ni minky cd yg ada leakguard corak moo cow

Dyana CD, pun dah lama pakai sejak bulan 3 aritu lagi. Ni pun CD yg tahan lasak.. 6 bulan pakai tp CD ni masih 'tak jejas'... Selalu pakai utk tido malam.

Bangun pagi dgn senyuman.. hehe.. Nak gi mandi ni. CD pakai dari mlm tadi, 12 mlm sampai 9 pagi.. huhu.. tak bocor!

Comel tak CD saya? CD ni baru nak cuba try test. Pakai dgn insert lain..

Ni pun pakai lunatots (lagi).. Tunggu abang balik dari sekolah..

CD menyumbang kepada alam sekitar yg lebih baik! Saya nak jadi duta support green boleh?!!

p/s: kebanyakan gambar diambil selepas mandi ataupun selepas salin/ tukar CD.. penat nak kejar dia nak snap gambar.. haha.. Gambar2 lain lagi ada dlm FB saya..

p/s: CD lain yg dibawak balik tp tiada dlm gambar di atas: Autumnz, mommyandbebe, QQbaby minky..

5 comments:

Lynn Nasir said...

salam,

amboi..bergaya sakan adik ya ^^

pasni ni nnti snap pic main air pakai cdek :D

Kaklong Nuzula said...

w'salam.. hehe.. tak pernah lagi main air/ mandi kolam pakai cd.. huhu.. ada kan cd utk budak2 berendam dlm air? apeke nama ntah..

Liyana said...

hehe, saya tiap2 kali balik kampung, ada satu beg khas utk CD sahaja.. anak yg kedua ni saya suka guna cover CD tp tak pakai insert, pakai kain lampin (anak yg ni fussy skit, kalau dah kencing sekali, dah tak bleh duk diam, so saya guna lampin, cepat skit kering)..

yg mandi tu nama dia swimming pants

Wan Anie said...

bagus lar kaklong rajin snap gambar, kami pun wak balik cd 1 beg haritu... tapi satu gambar pun xde snap... huhu

Kaklong Nuzula said...

Liyana, oo ya ke.. Ok gak tu guna lampin sbg soaker..

kak wan anie.. saje je, nak tunjuk yg kite mmg pakai cd.. bukan sekadar menjual tp sendiri tak cuba.. huhu..