Sunday, August 22, 2010

Parenthood Expo 2010 (updated)

Tgh hari tadi saya telah berkesempatan ke Parenthood Expo 2010 dekat Midvalley... Huhu.. Mcm2 ada.. Like crazy la tgk mcm2 benda!!!

Antara booth yg ada: Pureen, Fiffy, Pigeon, Combi, Graco, My Dear, NUK, Avent, Medela, Lunatots/ Sarakids, Moms Little Ones (MLO)/ susuibu.com, Tiny Tapir, Fabulous Mom... Juga ada booth CD myeconappy, autumnz, baby-mel dan byk lg la... Byk sgt la nak tulis.. Mmg best la.. Lebih kurang mcm Mom n Baby expo bulan 5 aritu la tapi ni byk lagi rasanya n lagi best la..

Tahun lepas tak pegi parenthood expo ni sbb masa tu tgh merebak H1N1.. Takoot!

So seronok la cuci mata tadi... Apa yg aku beli? Hehe.. Beli la 2 ketul CD dekat booth Tiny Tapir, buat pertama kalinya beli CD dari kelas yg lebih tinggi (CD pun ada kasta.. huhu).. CD apa yg aku beli? CD yg diorg nak clear stok.. Kira mmg berbaloi2 la harga.. Kalau bukan stock clearance mmg tak beli la! Mana taknya harga seketul dekat RM100!!

Aku beli 2 ketul yg tadi tu pun setelah 10 kali perkiraan dan pertimbangan... Haha... Sekadar nak amik syarat cuba jenama yg lebih mahal. Dgn itu baru tau apa beza dgn yg brand biasa2 ni (mcm yg org cakap, mmg ada beza).. Yer la, alang2 aku menceburkan diri dalam dunia CD, biar sampai master in modern cloth diapering (muahahaha)... Tgk tadi, mmg ada org borong sakan CD.. Ada "wang plastik" senang la..

Cantik betul ring sling dekat booth tiny tapir tu, brand mama patch n jumpsac baby.. Harga mau RM100+ semuanya.. Tiada budget utk itu!

Tadi dekat booth baby-mel/ the green pocket (laundry ball) tu ada gak jual CD brand bottombumpers, knickernappies n fuzzibunz.. Dapat la tgk n 'rasa' material yg digunakan utk CD tu.. Material utk bottombumpers n knickernappies mmg lain.. Rasanya organic cotton gitu la dlm dia... Dan dpt la jugak tgk mcmana leg gusset dekat fuzzibunz yg blh adjust tu... Tadi pk jugak nak beli cd yg dekat tiny tapir ke dekat booth baby-mel tu.. sbb dekat booth baby-mel pun ada discount 15-20% gitu la.. Last2 beli dekat tiny tapir..

Dah round semua n beli apa yg patut tadi kami pun terus pulang.. Tak sanggup nak berasak2 dgn manusia yg ramai itu.. Nak tolak stroller pun susah! Jadi la parenthood expo kali ni, berbunga2 jugak la hati aku dpt barang yg aku nak hari ni (selain cd)... Alhamdulillah :)

Oh ya, lupa nak habaq.. Tadi sempat salam dgn Sue Lunatots.. Ntah mcmana blh salam dgn Sue.. Lalu jer booth Lunatots, tak dpt masuk sbb ramai sgt org.. N tadi nampak dari jauh jer Puan Kamariah (susuibu.com) n Puan Rita (MLO).. Actually masa mom n baby expo hari tu dah pernah sekali cakap dgn puan kamariah.. Seronok tgk ibu2 yg duk tanya psl bf ni kat diorg td..

p/s: Suka tgk peralatan baby yg organic.. Mcm2 la ada.. Skg ni semua nak yg organic!

4 comments:

NikNadimah said...

saya g jugok marin.hehe....CD mahal memei lain la...pegey pom sero sedak jah....gebuuu jah material dia...kalu sy ada baby kecik mungkin sy rembat jugok kot.hihi.

Kaklong Nuzula said...

Oo awak gi jugak ke mah? Hehe.. tak jupo pong.. Itu la, nati awak buleh baby baru nati buleh la beli hok mahal2 tu.. hehe..

Cloth Diaper Malaysia said...

Oh, saya tau.. CD kaklong beli tu mesti GroBaby kan...? ;) Memang berbaloi sgt... Antara CD kegemaran saya, sampai angkat bawak romania skrg berapa helai :P Murahn kan masa sale tu.... ala, rugi nya tak dapat beli

Kaklong Nuzula said...

Yeah, u are right far.. hehe.. org lain dah lama ada sy baru nak try.. huhu.. larr... kalau betul2 nak blh jer pesan kat saya beli aritu.. or maybe ada lagi saki-baki terakhir stok grobaby dekat tiny tapir?!