Tuesday, August 24, 2010

Kini milikku (satu lagi)


Auliya punya yg warna oren/ pumpkin tu (snap button).. Taktau nak amik color apa.. Amik letak, amik letak.. Last2 amik jer la kaler oren.. hehe.. Nak amik yg prints mahal plak (20% je less n yg solid 30%).. Harga asal yg solid RM89 n printed RM98..



Ter-berkenan dgn rumparooz ni sbb dia ada inner gusset la, mcm leakguard gitu.. Material dia lebih kurang mcm common CD (CD yg biasa ni) cuma inner fleece dia lagi tebal n sgt lembut la!

Dia punya button pun lain sket.. Bila tutup buka tu lain bunyinya dari button CD yg biasa ni.. huhu.. Bhg pocket opening dia pun lain dari CD kebanyakan..

Oh ya, insert dia pun lain sket, dipanggil "6r soaker". Ada satu yg panjang (button insert) n ada satu lg yg lebih kecil (curve kat tengah). Tp mmg lagi tebal la insert microfiber dia tu..

Rumparooz pun byk review ok.. Antaranya org cakap CD ni susah nak bocor (even baby poop cair meleleh.. haha) sbb ada inner gusset tu.. Ermm.. Kena cuba sendiri la baru tau...

Tentang Rumparooz (info dari tinytapir.com)

Kanga Care is proud to bring you the award winning Rump•a•rooz® One Size Reusable Diaper. Rump•a•rooz® One Size Reusable Diapers are a revolutionary change to the face of cloth diapering today

Designed with simplicity, Rump•a•rooz® are as easy to use as a disposable diaper, but without all the chemicals, waste and high cost

Rump•a•rooz® One Size Reusable Diapers are 4 diaper sizes in ONE diaper. Everything you will need from birth (6.5 lbs) to potty training (35+ lbs). (Most one size diapers will fit from 3 - 4 weeks up only)

Rump•a•rooz® is the ONLY cloth diaper on the market that has been uniquely designed to contain the messiest of messes. The inside of each diaper is designed with 2 gentle internal gussets that channel each leg. No chance of escape for even the messiest or messes!

It's no wonder these award winning diapers are the diapers of choice for moms, dads, grandparents and babysitters.

These are Rumparooz G2 diapers, much improved to fit a wider range of babies than the previous Rumparooz G1 diapers.

Every Rumparooz G2 cloth diaper comes with Rumparooz 6R Inserts included (6R inserts are the densest, most absorbent and best quality microfiber inserts available today - you will get 2 inserts, one small contoured one and a larger rectangular one with adjustable snaps)

---------------------------------------------------------------------------

Ok la korang... Jgn lupa tgk video ni..

Birth of Rumparooz

http://www.youtube.com/watch?v=tssMUV9AuJY

Rasa sayu dan terharu tgk, sbb CD ni terhasil dari kasih sayang seorg ibu utk si anak yg berkulit sensitif dan kasih sayang seorg anak yg tak lupa ibunya yg dah pergi.. huhu..

p/s: Kebanyakan CD jenama besar yg lain pun terhasil dari kasih sayang seorg ibu utk si anak, hasil tangan seorg ibu itu sendiri!!!

7 comments:

Lynn Nasir said...

lawanya yg printed tu kan..dr dulu dh usha..masih tak berani beli. kuikuikui! :p

baru2 ni beli (kat tiny tapir) duo wraps ngan prefold bummis. ada leg gusset gak, maybe ni utk nite time. tgk le mcm mana. nti bila dh dpt, nk tgk mcmmana dia construct gusset tu, nk imitate. heheh!

Kaklong Nuzula said...

Aah lynn, lawa jgk yg printed tp mahal sket, tu amik yg plain jer.. hehe..

Lynn ada beli prefold? Duo wraps tu mcmana? CD cover ke? Brand bummis ek 2-2 tu? Ok gak kalau ada leg gusset.. Sblm ni rasanya thirties jer diaper cover yg ada leg gusset..

Dah dpt nnti lynn letak ek gambar dekat blog, nak tgk gak mcmana.. hehe..

Kaklong Nuzula said...

Terus google mcmana duo wraps tu.. hehe.. Ada la jumpa tp byk brand thirsties ek? Tak nampak lg apa beza duo wraps dgn biasa..

Lynn Nasir said...

nape tak tgk je kat tiny tapir? hehe..penat je google. ha'ah la, thirsties duo wrap. saya pun tak pasti apa beza ngan duo cover. sbb tak pernah beli lg yg cover tu. rasanya duo wrap ada lapisan fleece dlm nye. hehe..ntah, tak sampai lg. nnti saya publish kat blog bila dh mari :)

Farah said...

comellnye yang printed tu!

Kaklong Nuzula said...

Aah lynn, ada jugak tgk dekat tiny tapir td.. tp yg duo wrap tu yg brand thirsties la ek.. lynn beli yg tu ke? takpe la, dh dpt nnti update dekat blog.. hehe..

p/s: dekat tiny tapir tu takde plak yg corak2.. ada yg plain jer? maybe yg corak2 takde lagi dkat malaysia..

Kaklong Nuzula said...

Farah, apa lagi? beli la.. hehe..