Sunday, December 12, 2010

Pendaftaran Perniagaan

Alhamdulillah... Setelah setahun berniaga (secara online dan offline) akhirnya perniagaan saya telah pun berdaftar dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) atas nama QT Alami Enterprise (001997154-V).

Buat masa ini saya menjual cloth diapers dan beberapa aksesori/ keperluan utk cloth diapering. Mungkin juga menjual barangan/ pakaian bayi sedikit masa lagi... Dan kalau ada ruang dan peluang pada masa akan datang, insya-Allah nak jual semua produk yg menyokong natural parenting n green living..

Memang saya begitu minat dan menyokong konsep asuhan alami dan kehidupan yg lebih "hijau".. Insya-Allah, mahu terus mempromosikan "natural parenting" & "green living" di Malaysia.

Kepada kawan2 dan keluarga, terima kasih kerana menyokong saya!!

Doakan semoga Allah SWT murahkan rezeki saya, utk anak2 saya...

p/s: Actually dah 3 minggu daftar tapi takde masa nak habaq... hehe.. QT Alami nama yg dpt on the spot jer.. huhu.. QT is cutie/ cutey.. Semua bayi adalah cute!! Punya la berbulan-bulan duk fikir nama yg sesuai, pegi2 SSM dah ada org guna nama tu.. So, jadi la nama QT Alami, sbb nak jugak "alami" atau natural tu... Nak guna nama "greenatural" dah ada web org putih pakai nama tu..

9 comments:

Linda said...

Congrats Nuzula :)Sy doakan
Semoga yg diusahakan berjaya. AMIN

Nurul Ulfa said...

Tahniah kak long...insyaAllah in the future ulfa akan jd one of your loyal client *wink*

EdaManAli said...

wah...bagus kak long...semoga bisness k.long b'tmbah maju ye...jgn give up...teruskan. kita pon bleh b'jaya dlm bisness w/pon dr rumah...

semoga murah rezeki kak long sefamily...

Kaklong Nuzula said...

Terima kasih semua.. insya-Allah dgn doa dan sokongan kwn2 sy akan buat yg terbaik..

Mieja@Amiizaa2001 said...

tahniah kak long:)

Qaseh said...

tahniah,,,teruskan usaha semoga berjaya.

Kaklong Nuzula said...

Terima kasih!!!

ibunaznoy said...

salam,tahniah kaklong!
smoga bisnes bertambah maju..

Kaklong Nuzula said...

w'salam. terima kasih.. dgn doa kwn2 semua.. insya-Allah...