Wednesday, December 1, 2010

Cloth Diaper FAQ/ CD 101

Actually saya sedang mengumpulkan soalan2 yg pernah/ kerap ditanya tentang CD - cloth diaper.

  1. CD ni kena basuh ke?
  2. Susah ke nak basuh CD?
  3. Insert kena beli asing ke?
  4. Insert tu kena buang ke?
  5. Dapat berapa insert?
  6. Prewash tu apa/ mcmana?
  7. Brand apa yg paling bagus? --> ramai tanya!
  8. CD ni ada saiz ke atau free-size?
  9. Saiz yg sesuai utk anak saya?
  10. CD untuk newborn?
  11. CD utk baby XL/ XXL?
  12. Berapa lama boleh pakai? (usia CD)
  13. Berapa lama kena tukar?
  14. Berapa yg perlu ada?
  15. Mcmana nak basuh?
  16. Boleh basuh dgn mesin basuh tak?
  17. CD boleh spin tak?
  18. Kenapa bocor?
  19. Apa beza dgn Lunatots? -->byk kali sangat org tanya
  20. Kenapa Coolababy/ Babyland murah dari Lunatots?
  21. Macam mana kualiti dia?
  22. Ok ke kualiti berbanding Lunatots? --> sering kali Lunatots jadi perbandingan
  23. CD ni dari mana?
  24. AIO tu apa? AI2? Fitted? Prefold?
  25. Hemp tu apa?
  26. Button ke velcro lagi elok?
  27. Kenapa tak boleh rendam CD?
  28. CD utk tidur malam?
  29. Boleh pakai lotion/ bedak tak dekat baby?
  30. Stripping/ stripwash tu mcmana?
  31. Nak basuh pakai sabun apa?
  32. Cloth diaper ni ada dapat kelulusan kementerian kesihatan ke? --> pernah ada yg tanya
Ada lagi yg orang pernah tanya, yg saya tak terfikir pun.. huhu... Nanti nak ingat balik...

Apa lagi yer yg org tanya pasal CD ni?

4 comments:

Lynn Nasir said...

salam,

awak linkkan je jawapan kalau dia tanye ikut email atau blog. kalau sms, kata "rujuk blog". hehe!

kalau nk saya bantu, ask away! :)

Asna said...

saya pakai beberapa jenis brand...so far, semua pun ok..

Kaklong Nuzula said...

lynn ~ w'salam. itu la kan, elok gak bg link jer. .. byk kali jwb benda yg sama.. huhu... kalau lynn nak bantu, dua tapak tangan sy tadahkan.. huhu.. bg idea ker ok gak :)

asna ~ oo pakai cd gak ke? ok kan pakai cd? sama2 kita berCD :)

Blogger said...

I have just installed iStripper, and now I can watch the best virtual strippers strip-tease on my taskbar.